2020-08-12 01:31

Turcia: Recep Tayyip Erdogan anunţă lupta cu Statul Islamic

 |  23:01
Turcia: Recep Tayyip Erdogan anunţă lupta cu Statul Islamic

Preşedinţia turcă a anunţat că Ankara se pregăteşte de un conflict cu teroriştii suniţi care acţionează în Siria şi Irak. Soldaţii turci se află deja mobilizaţi la graniţa siriană.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că Turcia se va alătura campaniei internaţionale împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, dar nu renunţă la dorinţa sa de a-l alunga de la conducerea Siriei pe Bashar al-Aassad. „Vom lupta cu eficiență atât împotriva Statului Islamic, cât și a tuturor celorlalte organizații teroriste din regiune”, a declarat Erdogan într-un discurs ţinut în faţa Parlamentului. El a adăugat că Ankara va continua să sprijine înlocuirea autorităţilor de la Damasc cu administraţie care să „îi îmbrăţişeze pe toţi cetăţenii”.

Conform Agerpres, tancuri şi vehicule blindate turceşti au fost mobilizate recent la graniţa cu Turcia, fiind aşteptată organizarea unor incursiuni militare pe teritoriul sirian. Aproximativ 1,5 milioane de refugiaţi sirieni au trecut în Turcia pentru a fugi de luptele care se dau în Siria între regimul Assad şi numeroasele grupuri de rebeli.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz