2020-07-07 16:56

Turcia se apără: nu suntem lagăr de concentrare

 |  17:10
Turcia se apără: nu suntem lagăr de concentrare

Turcia refuză să primească în mod permanent pe teritoriul său imigranţi pe care Uniunea Europeană nu-i doreşte, a declarat luni premierul, Ahmet Davutoglu.

„Nu putem accepta un acord pe următoarea bază: 'Daţi-ne bani şi ei (imigranţii) vor rămâne în Turcia'. Turcia nu este un lagăr de concentrare”, a declarat Davutoglu, după o întrevedere avută la Istanbul cu cancelarul federal german Angela Merkel.

„I-am spus Angelei Merkel: nimeni nu trebuie să aştepte de la Turcia ca ea să se transforme într-un lagăr de concentrare unde să rămână toţi refugiaţii', a insistat premierul turc. „Însă, imigraţia ilegală trebuie ţinută sub control şi prin urmare vom pune în aplicare mecanisme în acest scop”, a adăugat şeful guvernului de la Ankara, scrie Ziare.com.

Bruxellesul a anunţat joi 'un plan de acţiune' conform căruia Ankara se va angaja să găzduiască pe teritoriul său imigranţi sirieni care doresc să ajungă în Europa, în schimbul unei liberalizări a regimului de vize pentru cetăţenii turci şi al susţinerii pentru aderarea Turciei la UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-19

In legatura cu acest articol...

Sondaj. Demisia lui Merkel

Germanii cred că Angela Merkel nu merită un premiu celebru

Merkel ne critică dur: un pericol pentru Europa

Hollande şi Merkel ne avertizează: UE riscă să se destrame
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz