2020-02-29 03:13

Uciderea a trei tineri israelieni readuce luptele în Gaza: Israelul promite că va distruge Hamasul

 |  18:45
Uciderea a trei tineri israelieni readuce luptele în Gaza: Israelul promite că va distruge Hamasul

Membrii Guvernului Netanyahu pregătesc un răspuns militar la uciderea unor adolescenţi din Cisiordania. Autorităţile susţin că tinerii au fost răpiţi în urmă cu aproximativ trei săptămâni de mai mulţi membri ai Hamas, mişcarea teroristă palestiniană care conduce Fâşia Gaza.

Autorităţile israeliene au anunţat că va pedepsi aspru uciderea a trei tineri israelieni de către mai mulţi terorişti Hamas. Gild-Ad Shaer (16 ani), Naftali Frenkel (16 ani) şi Eyal Yifrah (19 ani) au fost răpiţi pe 12 iunie în Cisiordania de o celulă a mişcării teroriste. Cadavrele lor au fost descoperite luni seară în apropiere de oraşul Hebron, în zona Khirbet Aranava. 

„Au fost răpiţi şi ucişi cu sânge rece de bestii cu chip de om. Hamasul este vinovat, iar Hamasul va plăti”, a declarat premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Totuşi, luarea unei hotărâri este dificilă. Guvernul israelian nu a putut ajunge luni la o concluzie asupra măsurilor care trebuie luate. Dacă Netanyahu s-a pronunţat pentru un răspuns puternic, alţi membri ai cabinetului au susţinut o abordare măsurată. La închiderea ediţiei, o nouă şedinţă de guvern fusese anunţată pentru marţi seară.

Pregătiri de război

Forţele israeliene au efectuat percheziţii la casele celor doi palestinieni suspectaţi de răpirea tinerilor, Marwane Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh, membri ai Hamas din Hebron. Potrivit Agerpres, organizaţia teroristă a respins însă „versiunea israeliană” a răpirii tinerilor şi a avertizat că o eventuală intervenţie a forţelor evreieşti va avea consecinţe dramatice. „Dacă ocupanţii se lansează într-o escaladare sau într-un război, vor deschide asupra lor porţile infernului”, a afirmat Sami Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas în oraşul Gaza.

Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apărării, a dat asigurări că forţele israeliene au capacitatea de a elimina gruparea teroristă. „Israelienii au voinţa şi determinarea necesare pentru a suporta o operaţiune de lungă durată vizând distrugerea mişcării Hamas”, a afirmat acesta. Potrivit unor surse militare citate Ynet News, armata israeliană s-ar pregăti pentru o intervenţie în Fâşia Gaza. „Dacă Hamas va dori o confruntare, va avea parte de ea”, a adăugat sursa.

Reacţii externe

Barack Obama, David Cameron şi Francois Hollande au condamnat uciderea adolescenţilor israelieni, informează Mediafax. „Statele Unite condamnă în termenii cei mai puternici acest act terorist comis împotriva unor adolescenţi inocenţi”, se arată într-un comunicat al Casei Albe semnat de preşedintele american. Premierul David Cameron a denunţat „un act terorist îngrozitor şi de neiertat”, iar preşedinţia franceză a cerut „să fie făcut tot posibilul pentru a evita noi victime şi riscul unei escaladări a violenţelor”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine