2020-05-25 18:37

Ucraina: Generalul Stepan Poltorak a fost numit ministru al Apărării

 |  23:01
Ucraina: Generalul Stepan Poltorak a fost numit ministru al Apărării

Stepan Poltorak, şeful Gărzii Naţionale, a fost numit de preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, la conducerea Ministerului Apărării de la Kiev. Predecesorul său, Valeri Gheletei, a fost demis în urma problemelor militare apărute în estul ţării.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, l-a numit ministru al Apărării pe Stepan Poltorak, conducătorul batalioanelor de voluntari din Garda Naţională. Rada Supremă urmează să se pronunţe marţi asupra numirii.

Potrivit miliardarului ucrainean, generalul Stepan Poltorak se bucură atât de de respectul ofiţerilor din armata ucraineană, cât şi pe cel al soldaţilor obişnuiţi. „Apreciez profesionalismul şi patriotismul dvs., onestitatea şi eforturile pentru crearea de la zero a Gărzii naţionale, cunoscută pentru disciplină şi spiritul de luptă”, i-a spus Poroşenko viitorului ministru al Apărării. Ofiţerul ucrainean a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare pentru ca armata Ucrainei să „devină puternică, rapidă, eficientă, bine antrenată şi bine echipată”.

Conform Mediafax, Stepan Poltorak a condus Ministerul de Interne înainte de a fi numit în fruntea Gărzii Naţionale. Unităţile de voluntari din Garda Naţională participă alături de armată la conflictul militar din estul ţării 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine