2020-02-29 03:27

Ucraina s-a mai pricopsit cu un dezastru natural: Depozitul petrolier de lângă Kiev încă mai arde

 |  18:37
Ucraina s-a mai pricopsit cu un dezastru natural: Depozitul petrolier de lângă Kiev încă mai arde

Autorităţile ucrainene nu au reuşit să stingă puternicul incendiu produs în apropiere de capitala ţării, Kiev. Deşi Nikolai Cecetkin, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Ucraina, a dat asigurări că incendiul este ţinut sub control, pagubele aduse mediului înconjurător sunt considerabile. Din cauza poluării, autorităţile ucrainene au recomandat copiilor şi femeilor însărcinate să evite plimbările lungi. În localitatea Vasilkov, locuitorilor li s-a cerut „să se abţină de la consumul de fructe şi legume din propria grădină” şi să evite ploaia.

Incendiul izbucnit în noaptea de luni spre marţi la un depozit petrolier aflat la 30 de kilometri distanţă de Kiev nu a putut fi stins nici miercuri. Pentru a ajunge la focarele de incendiu, autorităţile de la Kiev au fost nevoite să apeleze la tancurile de pompieri. Produse în 2010 într-o uzină din Harkiv, aceste vehicule pe şenile s-au alăturat celor 45 de vehicule şi 300 de oameni care acţionează deja la faţa locului pentru stingerea incendiului.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece persoane au fost spitalizate cu arsuri. Victimele au fost identificate drept un angajat al depozitului şi trei pompieri. „Au fost descoperite trupurile neînsuflețite ale trei membri ai Ministerului pentru Situații de Urgență. Băieții au murit luptând neînfricat cu focul. Glorie și veșnică amintire!”, a scris ministrul de Interne, Arsen Avakov, conform Agerpres. Oficialul ucrainean a precizat totodată că echipele de salvatori acţionează doar pentru a nu opri extinderea incendiului, aşteptând ca focul să se stingă fără a mai risca viaţa celorlalţi pompieri.

Probleme ecologice

Vladimir Boreiko, directorul Centrului ecologic-cultural din capitala Ucrainei, a dezvăluit că incendierea depozitului petrolier creşte riscul declanşării unor ploi acide care ar putea distruge culturile agricole şi pădurile de conifere atât în Ucraina, cât şi în alte ţări europene. „Astfel de ploi ar putea să cadă oriunde, chiar și la Berlin. Mediul nu are granițe”, a avertizat Boreiko, citat de Agerpres. El a atras atenţia şi asupra cantităţii de formaldehidă şi funingine care a ajuns în aerul oricum poluat din Kiev. De altfel, potrivit informaţiilor oferite de Vitali Kliciko, primarul din Kiev, în capitala ucraineană poluarea aerului a depăşit „toate normele”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine