2019-07-19 04:40

UE a declanșat „opțiunea NUCLEARĂ” împotriva POLONIEI: suspendarea dreptului de vot. IOHANNIS: „Ne paște același lucru!”

 |  16:46
UE a declanșat „opțiunea NUCLEARĂ” împotriva POLONIEI: suspendarea dreptului de vot. IOHANNIS: „Ne paște același lucru!”

Comisia Europeană (CE), gardianul legislaţiei europene, a adoptat o măsură fără precedent şi a impus sancţiuni Poloniei pe care o acuză că încalcă prin reforme judiciare valorile democratice de bază ale Uniunii Europene, potrivit agenţiei poloneze de presă de stat PAP, scrie The Associated Press, citată de News.ro.

Ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, a părut să confirme această măsură, miercuri, spunând că a primit decizia cu calm şi insistând asupra faptului că Polonia este o ţară care respectă legea.

Potrivit PAP, care nu-şi identifică sursa, Comisia a declanşat Articolul 7 al Tratatului UE, o procedură care poate conduce la pierderea drepturilor de vot ale Varşoviei în Consiliul European.

Articolul 7, prezentat drept ”opţiunea nucleară”, nu a mai fost folosit împotriva vreunui stat membru până acum.

Această măsură este considerată un semn al îngrijorării profunde a europenilor faţă de reformele guvernemantale controversate în domeniul justiţiei.

”Parlamentarismul de bulibăşeală trebuie să înceteze!”

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că există riscul ca România să fie sancţionată de UE, pe modelul Poloniei, iar ”urmările vor fi pe măsura gravităţii modificărilor”. El a spus că efectele OUG 13 încă persistă şi că în afară nu se înţelege ce doreşte România, pare că mai degrabă vrea să o ia înapoi.

”Parlamentarismul acesta de bulibăşeală şi avarie trebuie să înceteze”, a spus şeful statului, în discuţia informală cu jurnaliştii.

Ziariştii l-au întrebat de ce crede că actuala coaliţie majoritară se grăbeşte atât de tare cu legile justiţiei, iar preşedintele a replicat că ”penalii” au intrat puţin în panică.

Klaus Iohannis a menţionat că nu a considerat că trebuie să fie mai vocal în această perioadă. că va fi mai încolo, iar acum cei vizaţi de aceste legi trebuie să fie mai vocali. ”Eu mi-am spus părerea. Nu cred că o repetare ad infinitum ar ajuta”, a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă se gândeşte la referendumul privind justiţia, Iohannis a răspuns afirmativ, dar îl păstrează ”pentru când va fi”.

 Preşedintele nu a discutat nici cu premierul, nici cu ministrul Justiţiei despre legile justiţiei.

 ”N-am ce vorbi cu premierul despre ce face Parlamentul. N-am vorbit nici cu ministrul Justiţiei”, a spus el. Klaus Iohannis a mai spus că ministrul Tudorel Toader îl evită. ”Nu vi s-ar părut normal să mă anunţe când a demarat procedura de modificare a legilor justiţiei?”, a adăugat preşedintele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-20Parerea ta...

ANASTASOAIE
20 Dec 2017

Acest individ se teme de noile legi ale justitiei Pana acum el si femeia sa au fost ocoliti de justitie pentru ca justitia este condusa de el
LEVST.
20 Dec 2017

ce-mi place mie , este cand hiena shacalita , corcita pe bovina desculta(adica nepotcovita zilnic! -pe scurt numit "label") dupa ce ii var furca cu laser in bot(rat, etc.) .incepe sa urle si sa scheaune, si -culmea inteligentei! asa crede el!) fuge si la alte articole si ragaie ceva , insa in registre mai diferite-si sub nume diferite-tipic pentru gunoi), banuind , sperand ca nimeni nu se prinde, asa cum crede el(saraaaacul!) ca nimeni nu s-a prins ca se felicita singur pentru stereotipuri idioate, etc., plasate la diverse articole si nu numai pe aceasta pagina...
LEVST.
21 Dec 2017

saracii... ei vorbesc de pastile, iar ei inghit hapuri cu tarna...Precum si in vorba aia, inteleapta:"cine zice..."
LEVST.
21 Dec 2017

Jigodie scarnava, daca te-ai saturat de crap-ul meu, refugiaza-te iar sub balega ta preferata...
CLOSET KAKARAU
21 Dec 2017

Bai LEST! Cand mai multi i-ti spun ca esti nebun, du-te si interneaza-te.
LEVST.
21 Dec 2017

Bai hazna superimputzita, daca tot te-ai saturat de crap-urile de pe pagina(cea ce nimeni nu crede, dupa cum infuleci permanent), du-te tu la azilul format dintr-o tarna de balegi proaspete, nutritive si aromate, tocmai cum ii place sufletelului tau , la fel de ihoros...
@CLOSET KAKARAU
21 Dec 2017

Ibai americanule invata sa scii correct romaneste si dupa aceea jigneste lumea.............ITI== ESTE PRONUME PERSONAL PERS.A DOUA'CAZUL DATIV;NR, SINGULAR FORMA ACCENTUATA SI SE SCRIE INTR-UN SINGUR CAVANT NU CUM AI SCRIS TU CLOSETULE
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Klaus cel curajos Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru propunerea de sancționare a statelor care nu vor să primească refugiați după cotele stabilite de planul de redistribuire aprobat în toamna anului trecut. De ce a făcut acest gest nu ne-a explicat, dar am putea înțelege că România are de gând să nu accepte refugiați
18 Mai 2016 |

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray