2020-08-12 12:50

UE închide: Ce se va întâmpla de MARȚI la prânz

 |  23:53
UE închide: Ce se va întâmpla de MARȚI la prânz

Uniunea Europeană îşi va închide „de marţi la prânz” frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile cu scopul de a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Aceasta după cum a anunțat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron, citat de France Presse.

„Toate călătoriile între ţări neuropene şi UE vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată. Totodată, preşedintele francez a anunţat că deplasările neesenţiale vor fi interzise de marţi la prânz în Franţa pentru a stopa propagarea epidemiei de coronavirus în ţară.

„Începând de mâine, la amiază, pentru cel puţin 15 zile deplasările noastre vor fi foarte puternic reduse”, a declarat şeful statului, precizând că orice infracţiune va fi „sancţionată”.

Mesaj video

Ursula von de Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat luni într-un mesaj video că i-a informat pe liderii G7 despre propunerea pe care le-a făcut-o șefilor de stat și de guvern din UE: introducerea unei interdicții timp de 30 de zile asupra intrărilor ”non-esențiale în UE”.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate. Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz