2020-03-29 04:13

UE, mesaj pentru migranții de la granițele Turciei: ”Frontiera nu este deschisă”

 |  10:00
UE, mesaj pentru migranții de la granițele Turciei: ”Frontiera nu este deschisă”

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, le-a cerut vineri migranţilor şi refugiaţilor îndemnaţi să părăsească Turcia să nu se îndrepte către frontiera cu Grecia ‘întrucât aceasta nu este deschisă’, contrar a ceea ce li s-a spus, potrivit France Presse şi DPA.

‘Vreau să vă transmit un mesaj clar: nu mergeţi spre frontieră. Frontiera nu este deschisă’, a declarat Josep Borrell într-un mesaj adresat migranţilor după o reuniune a miniştrilor de externe din ţările UE la Zagreb, care a fost consacrată conflictului din Siria şi acţiunilor Turciei în acest context. ‘Evitaţi să mergeţi către o uşă închisă!’, a insistat el.

Într-un comunicat dat publicităţii după întâlnirea lor, miniştrii de externe din UE cer Turciei ‘să pună în aplicare deplină’ acordul cu privire la migraţie încheiat în 2016 cu Bruxellesul, subliniind că acesta produce ‘rezultate tangibile, inclusiv prin susţinerea eforturilor semnificative ale Turciei de a găzdui migranţi şi refugiaţi’, transmite Agerpres.

Mai multe mii de refugiaţi şi migranţi s-au strâns la frontieră după decizia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a deschide porţile Turciei spre Occident, după ce închisese graniţele ca urmare a acordului cu UE în 2016.

Afluxul a readus în memorie în Europa amintirea crizei migraţiei din 2015. Grecia şi-a blocat graniţa şi a solicitat partenerilor săi din UE să-i vină în ajutor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
07 Mar 2020

Daca refugiatii respectivi sunt islamisti Al-QAida de ce vor in Europa?Sa mearga intr-o tara ultra-islamica din zona,Emirate,Qatar,Yemen,Arabia Saubita sunt doar cateva exemple.Donald Trump are dreptate,localnicii sa-si rezolve intre ei problemele crestinii nu au de ce sa se amestece in razboaiele diferitelor secte religioase.Americanii s-au retras din Siria si bine au facut.Mare parte din refugiatii respectivi sunt din Afghanistan,PAkistan,Bangladesh si alte locuri care n-au de-a face cu Siria.Chestia asta nu are ce cauta in Europa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine