2020-07-03 23:44

UE şi Turcia au căzut de acord asupra imigranţilor

 |  19:19
UE şi Turcia au căzut de acord asupra imigranţilor

Summit-ul UE-Turcia de duminică a lansat un nou proiect de colaborare: Turcia îi va ajuta pe europeni în gestionarea crizei migranţilor, care ameninţă existenţa spaţiului Schengen, în schimbul unui ajutor financiar şi unei relansări a negocierilor de aderare la UE.

"Cele două părţi îşi vor pune în aplicare imediat, aşa cum au convenit, cooperarea activă în privinţa migranţilor care nu au nevoie de o protecţie internaţională, împiedicând intrările în Turcia şi în UE, asigurând punerea în aplicare a dispoziţiilor bilaterale de readmisie şi trimiţând înapoi, în mod rapid, migranţii care nu au nevoie de o protecţie internaţională, către ţările lor de origine", se precizează în acest proiect, consultat de Reuters.

În schimb, Turcia va primi un ajutor iniţial în valoare de trei miliarde de dolari menit să contribuie la gestionarea situaţiei migranţilor care se află pe teritoriul său. Această sumă va putea să fie revizuită ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei.

UE va deschide - în decembrie - următorul capitolul de negocieri cu privire la aderarea Turciei, un proces aflat în impas din 2005, şi va pregăti alte capitole de negociere în primele trei luni din 2016.

Uniunea va acţiona în vederea ridicării - în octombrie 2016 - a restricţiilor existente în privinţa eliberării de vize cetăţenilor turci care doresc să călătorească în Europa, dacă Guvernul de la Ankara respectă anumite criterii prevăzute într-o foaie de parcurs care a fost aprobată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz