2019-08-21 12:26

ULTIMA ORĂ: Acordul pentru Brexit, RESPINS pentru a doua oară de Camera Comunelor

 |  21:55
ULTIMA ORĂ: Acordul pentru Brexit, RESPINS pentru a doua oară de Camera Comunelor

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul, informează presa britanică.

Acordul pentru Brexit a fost respins cu o majoritate covârşitoare de 391 la 242 de voturi.

Miercuri, parlamentarii vor vota dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord. În cazul în care votul va fi pozitiv, scenariul cel mai sumbru se va îndeplini şi Regatul Unit va ieşi din blocul comunitar pe 29 martie, aşa cum este stabilit. Dacă votul va fi unul negativ, parlamentarii britanici vor vota din nou asupra extinderii termenului pentru Brexit, pe 14 martie.

În acest caz, dacă britanicii vor dori o prelungire a Articolului 50, Marea Britanie va cere acest lucru Uniunii Europene şi liderii UE vor vota la un summit de pe 21 martie dacă vor acorda sau nu această concesie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Compromis cu efect întârziat Pe lista lungă de pericole care ameninţă Uniunea Europeană, aşa-numitul Brexit (eventuala ieşirea Marii Britanii din UE) se plasa în top. Imediat în urma crizei acute a refugiaţilor, dar în faţa unor ameninţări mai vechi, precum creşterea în importanţă a partidelor populiste sau eventualul faliment, încă posibil, al unor ţări precum Grecia sau Portugalia
22 Feb 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray