2020-07-07 16:10

ULTIMA ORĂ: Comisia Europeană INVITĂ două noi țări să adere la UE

 |  23:03
ULTIMA ORĂ: Comisia Europeană INVITĂ două noi țări să adere la UE

Uniunea Europeană ar trebui să deschidă negocierile pentru aderarea Albaniei şi Macedoniei de Nord, a informat Comisia Europeană miercuri, conform Politico citat de mediafax

„Albania şi Macedonia de Nord au arătat o determinare puternică pentru a avansa în drumul spre UE şi au atins rezultate concrete”, a afirmat Federica Mogherini, Înalta Reprezentantă UE pentru Afaceri Externe, într-un comunicat.

„Având în vedere acest lucru, astăzi recomandăm ca Consiliul să deschidă negocierile cu Macedonia de Nord şi Albania”, a adăugat ea.   Decizia de a începe discuţiile de aderare trebuie să fie susţinută unanim însă de guvernele UE. Unele ţări, precum Franţa şi Olanda, s-au opus începerii negocierilor.   Berlinul, în schimb, a informat că doreşte ca UE să deschidă negocierile cu ambele naţiuni. Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, a declarat miercuri că UE ar trebui să îşi respecte angajamentul de ale oferi ţărilor din Balcani posibilitatea de aderare.   Două ţări din vestul Balcanilor, Serbia şi Muntenegru, se află deja în discuţii cu UE privind aderarea.    

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz