2019-12-16 05:26

ULTIMA ORĂ. Descoperire șocantă despre teroristul din Noua Zeelandă, care a ucis 49 de oameni și rănit alți 39

 |  10:47
ULTIMA ORĂ. Descoperire șocantă despre teroristul din Noua Zeelandă, care a ucis 49 de oameni și rănit alți 39

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că suspectul din atacul de la cele două moschei intenţiona să continue masacrul, scrie The Guardian.

Bărbatul a fost oprit de doi poliţişti, la 36 de minute după ce a fost transmis primul apel către autorităţi.   „Mai erau două arme de foc în vehiculul suspectului şi intenţia sa era să continue atacul”, a declarat ea în faţa reporterilor în Christchurch sâmbătă.   Ardern a comunicat că au fost implicaţi şi copii în atac, iar unul dintre răniţi este un băiat de doi ani.   Ea a afirmat că investigaţia este în desfăşurare, însă autorităţile consideră că există „un singur atacator principal”.   Un alt bărbat a fost arestat vineri pentru că avea asupra sa o armă de foc pe care o folosea însă pentru a-şi transporta în siguranţă familia acasă. El a fost eliberat ulterior, citeaza News.ro.   De asemenea, poliţia a arestat un cuplu, iar autorităţile au informat că analizează situaţia acestora pentru a determina dacă au fost implicaţi în incident.   În spital rămân internate 39 de persoane în urma atacului, 11 dintre acestea fiind în stare critică la terapie intensivă. Un copil de patru ani, aflat în stare critică, a fost transportat la spitalul Starship din Auckland.   Ardern a afirmat că ea consideră că armele folosite în atac au fost modificate şi că reformele privind armele în Noua Zeelandă care vor fi discutate luni de guvern vor viza aspectele din lege care permit modificarea armelor.   Premierul a precizat că printre armele folosite de atacator se numără două puşti semiautomate care pot fi cumpărate legal printr-un carnet „de categoria A”, deţinut de atacator din decembrie 2017.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Alege oaia...din Noua Zeelandă! Nu se știe încă ce impact a avut în rândul crescătorilor de ovine campania agresivă de anul trecut a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, „Alege oaia!”, și nici care au fost dimensiunile acesteia. Dar, ultimele date furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) scot în evidența o situație incredibilă: România a importat, în 2017, carne de oaie de 3,5 milioane de euro, pe rafturile magazinelor de la noi regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17
07 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray