2019-11-12 21:28

ULTIMA ORĂ: PROTEST cu violențe în Atena față de noul nume al Macedoniei

 |  18:08
ULTIMA ORĂ: PROTEST cu violențe în Atena față de noul nume al Macedoniei

Mii de persoane s-au adunat în centrul Atenei, duminică după-amiază, pentru a protesta față de noul nume al Macedoniei, care urmează să fie ratificat curând și de parlamentul grec, notează AFP. Între protestatari şi forțele de ordine au avut loc ciocniri, după ce unii manifestanți au încercat să urce scările care duc spre clădirea Parlamentului, iar Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene.

La chemarea „Comitetului pentru elenismul Macedoniei”, sute de autocare din toată țara, în special din nordul Greciei, au venit duminică aducând mii de manifestanți, potrivit organizatorilor.

Cei mai mulți flutură steaguri grecești, acoperind cu alb și albastru piața Syntagma, aflată în fața Parlamentului, un loc folosit în mod obișnuit pentru proteste și manifestații. Unii manifestanți au intrat încă din prima parte a protestului în conflict cu forțele de ordine. La fața locului sunt circa 2.000 de polițiști, plus drone și elicoptere ale forțelor de ordine. Circulația în centrul Atenei a fost închisă încă de duminică dimineață, la fel și stațiile de metrou din apropierea pieței Syntagma. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-20

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray