2020-02-21 21:28

ULTIMA ORĂ: Regina Marii Britanii SUSPENDĂ Parlamentul țării înainte de Brexit

 |  21:47
ULTIMA ORĂ: Regina Marii Britanii SUSPENDĂ Parlamentul țării înainte de Brexit

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord. Suspendarea ar urma să aibă loc la câteva zile după ce parlamentarii se vor întoarce din vacanță și cu câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Brexit, scrie BBC.

Potrivit unui comunicat al organismului oficial de consilieri ai Reginei - Privy Council - Parlamentul britanic va fi suspendat începând cu una dintre zilele din intervalul 9-12 septembrie și până la 14 octombrie.

''În această zi, Majestatea Sa a ordonat în Consiliu ca Parlamentul să fie suspendat începând cu o zi care să nu fie mai devreme de luni, 9 septembrie 2019, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până în ziua de luni, 14 octombrie 2019'', se arată în comunicatul citat de Reuters.

Guvernul britanic a cerut Reginei să suspende Parlamentul în septembrie, suspendare ce ar urma să aibă loc la câteva zile după ce parlamentarii se vor întoarce din vacanță și cu câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Brexit. 

Premierul britanic Boris Johnson anunţase miercuri dimineaţă că va programa discursul Reginei în parlament în 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine