2020-07-07 00:20

ULTIMA ORĂ: SUA a decis retragerea trupelor sale din Irak

 |  22:49
ULTIMA ORĂ: SUA a decis retragerea trupelor sale din Irak

Armata americană a notificat luni seara Comandamentul irakian militar că va proceda la „repoziționarea” forțelor coaliției antijihadiste în scopul „retragerii din Irak într-o manieră securizată și eficientă”, anunță agențiile internaționale de presă.

Generalul William H. Seely, comandantul operațiunilor militare americane din Irak, a trimis o scrisoare în acest sens numărului 2 al Comandamentului militar irakian. 

„Respectăm decizia voastră suverană, prin care se cere retragerea noastră”, spune generalul american, după ce Parlamentul irakian a votat duminică o rezoluție în acest sens. 

Premierul Irakului, Adel Abdul Mahdi, i-a transmis luni ambasadorului SUA la Bagdad, Matthew Tueller, că ambele părţi trebuie să coopereze în privinţa retragerii trupelor americane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax. „Premierul a evidenţiat importanţa cooperării reciproce în privinţa implementării rezoluţiei Parlamentului irakian în sensul retragerii trupelor străine”, a anunţat Guvernul de la Bagdad.

„Relaţiile dintre Irak şi Statele Unite trebuie aşezate pe baza adecvată. Premierul irakian a subliniat că situaţia actuală este periculoasă şi că pot apărea consecinţe, astfel că Irakul va face totul pentru a evita izbucnirea unui război deschis”, a transmis Guvernul irakian.

Parlamentul Irakului a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să evacueze militarii americani din Irak, în urma raidului aerian al SUA prin care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani.

În Irak sunt dislocați peste 5.000 de militari americani în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIS, coaliție din care mai fac parte militari din alte state aliate ale SUA. România nu contribuie cu forțe armate la această operațiune internațională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06Parerea ta...

CETATEAN
07 Ian 2020

Cu ocazia asta facem si noi economie la pensii speciale
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Ian 2020

nu stiu de unde s-au informat cei care au scris articolul.Atat presedintele Trump cat si secretarul Apararii USA Mark Esper au spus ca deocamdata nu pleaca nimeni din Irak.deci articolul prezinta o stire falsa (FAKE NEWS) sau cel putin partial falsa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz