2019-05-26 02:58


ULTIMA ORĂ: Theresa May AMÂNĂ votul din Parlament pentru Brexit

 |  18:53
ULTIMA ORĂ: Theresa May AMÂNĂ votul din Parlament pentru Brexit

Votul privind Brexitul, care ar fi trebuit să aibă loc mâine în Camera Comunelor, va fi amânat. Theresa May a luat această decizie în urma consultărilor cu miniștrii săi, consultări care au avut loc luni dimineaţă.

Theresa May a anunțat că amână votul pentru Brexit care trebuia să aibă loc marți în Parlament. Premierul Marii Britanii a spus că înainte de votul final vrea să se mai întâlnească o dată cu oficiali europeni, deși aceștia au precizat anterior că nu mai negociază nimic.

Tot astăzi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este liber să revoce în mod unilateral notificarea intenţiei sale de retragere din UE, transmit agenţiile de presă internaţionale.Decizia de a revoca Brexit-ul ar fi o opţiune „suverană”, a susţinut instanţa europeană.La începutul lunii octombrie, Curtea Supremă a Scoţiei a anunţat că a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.Deputaţi scoţieni reprezentând circumscripţii care, la referendumul din iunie 2016, au votat masiv pentru menţinerea Regatului Unit în UE, au înaintat o petiţie Curţii Supreme, în tentativa de a dovedi că acesta are o opţiune unilaterală de a rămâne în blocul comunitar.Ei susţin că, deşi nu există nicio incertitudine din punct de vedere juridic că Marea Britanie ar putea opri Brexit-ul cu acordul celorlalte 27 state membre, ar trebui să caute să instituie un drept juridic de a face aceasta în mod unilateral, indiferent de poziţia blocului comunitar.Petiţionarii mai afirmă că parlamentul de la Londra ar trebui să aibă dreptul de a revoca declanşarea Articolului 50 din Tratatul UE, fără a cere permisiunea celorlalte 27 state membre ale UE. Ei argumentează că este necesară certitudine juridică în privinţa acestui proces înaintea oricărui vot al parlamentului britanic, întrucât niciun stat nu s-a mai retras până acum din Uniunea Europeană.Guvernul de la Londra a menţionat, totuşi, că problema este una pur ipotetică întrucât nu intenţionează să revoce notificarea intenţiei de ieşire din UE.Cazul a fost soluţionat în procedură accelerată de CJUE ca urmare a calendarului foarte strâns al Brexit-ului. Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie 2019.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-10

TAGURI: marea britanie, theresa may, vot, parlament, brexit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Dec 2018

SAU TERMINAT BARBATI . CONDUC SOCIERTATILE CHILOTARESELE
ANONIME...
10 Dec 2018

CHILOȚĂRESE REPTILIENE! Nici asta nu-i umană, dă-o în mă-sa aia a ei...solzoasă!TOTU-I REGIZAT! La cât am vizionat pe net, mi-e clar că ne conduc CLONELE, ROBOȚII! Sunt puși să apară ca fiind umani, jucând un rol, iar noi...să fim aburiți , prostiți cum că cei care ne conduc, sunt umani! Și, nu numai SUA, RUSIA sunt în cărți, toate țările, inclusiv Asia, Arabia...absolut toate țările au șefi dubioși, ca să nu zic demenți, manipulatori și manipulați la rândul lor....LUMEA, A LUAT-O RAZNA DIN PRICINA POLITICILOR LOR...OCHIUL DIN VÂRFUL PIRAMIDEI DĂ TONUL, IAR PROȘTII DE LA BAZĂ, FAC FRUMOS, CUM LI SE CÂNTĂ!
Random imageUltimele stiri


STARBAG