2020-06-02 18:49

ULTIMA ORĂ: Trei țări europere cer EXCLUDEREA Marii Britanii din UE fără acord

 |  21:11
ULTIMA ORĂ: Trei țări europere cer EXCLUDEREA Marii Britanii din UE fără acord

Franţa a obţinut susţinerea Spaniei şi Belgiei pentru a forţa retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit pe 12 aprilie, dacă nu vor apărea propuneri semnificative din partea Londrei, afirmă surse UE, citate de Mediafax.

Conform unor funcţionari UE citaţi de cotidianul britanic The Guardian, Administraţia Emmanuel Macron a obţinut susţinerea Spaniei şi Belgiei pentru a refuza cererea Guvernului Theresa May de amânare a Brexit.

"Probabil vom accepta amânarea cu cel mult câteva săptămâni pentru a ne pregăti de efectele asupra pieţelor financiare", a declarat un diplomat francez de la Uniunea Europeană.

Guvernul Theresa May a cerut din nou vineri amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord pe 12 aprilie. Conform unor surse UE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar fi dispus să acorde amânarea Brexit aproximativ un an, în cadrul unui mecanism numit "extindere flexibilă" ("flextindere") care ar permite Marii Britanii să se retragă din Blocul comunitar imediat după o eventuală aprobare şi ratificare a Acordului Brexit, respins până acum de Camera Comunelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-06Parerea ta...

FREACA MENTA
06 Apr 2019

FACE MARE CACANARIE . RAMIN NEMTALAI LA CONDUCEREA EUROPEI . SI ASA ANGLIA SA DEGRADAT SI UMPLUT DE ARABOI DIN COLONI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine