2019-10-15 17:29

Ultimul lider mondial sunat de Barack Obama

 |  09:57
Ultimul lider mondial sunat de Barack Obama

În ultima sa zi ca președinte al SUA, Barack Obama, a sunat-o pe Angela Merkel, mulțumindu-i pentru cei opt ani "de prietenie și de parteneriat", cu o zi înainte de ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, care a avut comentarii extrem de critice la adresa cancelarului german.

"Președintele Obama a subliniat că era natural ca ultimul său telefon dat unui lider străin să îi fie rezervat cancelarului Angela Merkel", a precizat Casa Albă. Conform sursei citate, Obama i-a mulțumit Angelei Merkel pentru "leadership-ul său puternic, curajos și stabil".

Cu ocazia acestei convorbiri telefonice, cei au subliniat că "o cooperare strânsă între Washington și Berlin, precum și între SUA și Europa este crucială pentru a asigura vigoarea legăturilor transatlantice", scrie Agerpres.

Într-un interviu recent pentru Bild și The Times, Donald Trump a calificat drept "catastrofală" politica de primire a imigranților adoptată de cancelarul german și a spus că Marea Britanie a fost îndreptățită să părăsească Uniunea Europeană care, în opinia sa, este dominată de Germania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray