2020-08-13 06:33

Un avion cu 116 persoane la bord, între care şi un român s-a prăbuşit. Epava aeronavei, găsită în nordul Mali

 |  07:28
Un avion cu 116 persoane la bord, între care şi un român s-a prăbuşit. Epava aeronavei, găsită în nordul Mali

Epava avionului care aparţinea companiei Air Algérie, şi care a dispărut cu 116 persoane la bord, între care şi un român, a fost găsită în nordul Mali, în apropiere de frontiera cu Burkina Faso, a anunţat şeful Statului Major al preşedinţiei burkinabeze, relatează AFP, citat de Agerpres. Toţi pasagerii au murit în urma accidentului aviatic.

"Epava a fost localizată la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso", în regiunea maliană Gossi, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré, la finalul unei reuniuni de criză la Ouagadougou.

De asemenea, un oficial din cadrul Ministerului algerian al Apărării a confirmat că resturile aeronavei au fost găsite în zona Tilemsi, provincia Gao, o zonă deşertică situată în sudul statului Mali, la frontiera cu Burkina Faso.

Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a declarat, joi, la Paris că în avionul care aparţinea companiei Air Algerie şi care asigura un zbor pe ruta Ouagadougou-Alger se aflau inclusiv 51 de pasageri francezi, relatează AFP.

"În pofida căutărilor intense, la ora la care vă vorbesc (18.00, ora României) nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Avionul probabil s-a prăbuşit. Căutările se concentrează, în acest stadiu, asupra unei zone vaste a teritoriului Mali, în regiunea Gao", a anunţat Laurent Fabius într-o scurtă declaraţie de presă.

"Potrivit ultimelor informaţii comunicate de către Guvernul Burkina Faso, 51 de francezi se află la bord. Colegul meu algerian a evocat aproximativ 50 de francezi, adică aproape jumătate dintre pasagerii care se aflau la bord, dar şi alte 14 naţionalităţi, inclusiv echipajul spaniol", a adăugat ministrul francez.

Ministrul Laurent Fabius a mai spus că „contactul s-a pierdut cu acest avion de tip McDonnell-Douglas 83 la ora 1.47, imediat după ce echipajul a anunţat că este necesar să iasă de pe rută din cauza (unor condiţii) meteorologice”. 

Compania Air Algerie a comunicat că la bord se aflau 50 de cetăţeni francezi, 24 din Burkina Faso, un român, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un camerunez şi un ucrainean.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz