2020-05-25 09:22

Un BREXIT prelungit ar crește substanțial costul vieții în IRLANDA

 |  12:09
Un BREXIT prelungit ar crește substanțial costul vieții în IRLANDA

O ieșire dificilă și de lungă durată a Marii Britanii din UE ar crește costul vieții pentru gospodăriile irlandeze cu până la 1.300 de euro în fiecare an.

Asta relevă ultimul raport bazat pe cercetările Comisiei pentru Concurență și Protecție a Consumatorilor și a ESRI din Republica Irlanda. Raportul mai arată că un Brexit fără un acord ferm ar conduce la tarifarea importurilor din Regatul Unit, ceea ce ar însemna că oamenii ar plăti mai mult pentru bunurile de larg consum. Astfel prețurile pentru gospodăriile cu venituri mai mari ar crește cu 2,5% - iar cele cu venituri mai mici s-ar ridica la o creștere de 4%.

Edgar Morgenroth, care este coautor al raportului, explică: "Gospodăriile mai sărace au modele de cheltuieli diferite în comparație cu gospodăriile mai bogate și pentru ele produsele alimentare reprezintă o parte mai mare a cheltuielilor lor și acelea sunt și produsele care sunt cele mai căutate pe piață . Deci, vor fi afectate prețurile elementelor de consum pe care gospodăriile mai sărace le cumpără cel mai mult".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine