2020-01-27 11:07

Un jurnalist important a fost descoperit mort în Mexic. Presa vorbește despre ASASINARE

 |  11:06
Un jurnalist important a fost descoperit mort în Mexic. Presa vorbește despre ASASINARE

Corpul fără viaţă al unui jurnalist care prezenta mai multe răni de armă albă a fost descoperit, sâmbătă, în Tejupilco, în centrul Mexicului, au anunţat autorităţile, scrie Le Figaro. Nevith Condes Jaramillo, în vârstă de 42 de ani, era directorul platformei de informaţii Observatorio del Sur din Tejupilco, în Mexic. El scria pe platformă ştiri despre actualitate şi avea intervenţii şi la un post local de radio.

Corpul jurnalistului "a fost găsit sâmbătă dimineaţă" şi "prezenta răni de obiect tăios", a anunţat într-un comunicat Parchetul statului Mexic, care a deschis o anchetă. 

Jurnaliştii din presa locală au declarat că Jaramillo a fost asasinat cu mai multe lovituri de cuţit. 

Corpul se afla într-o zonă muntoasă din sudul statului. Tejupilco este o municipalitate violentă în special din cauza prezenţei grupurilor criminale. 

Comisia naţională pentru drepturile omului (CNDH) a transmis printr-un comunicat că responsabilii de moartea jurnalistului trebuie arestaţi şi pedepsiţi. "Violenţa contra jurnaliştilor, sub toate formele, este unul dintre obstacolele care împiedică ţara noastră să devină o forţă democratică", potrivit CNDH, citeaza News.ro.

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite. 

Biroul din Mexic al asociaţiei Reporters sans Frontières (RSF) a declarat pentru AFP că, potrivit apropiaţilor jurnalistului descoperit mort, el a primit ameninţări în noiembrie 2018 şi în iunie. Din acest motiv, "el a solicitat măsuri de protecţie" de la un organism guvernamental mexican care trebuie să asigure securitatea profesioniştilor din presă, a indicat RSF. 

Totuşi, Nevith Condes Jaramillo a refuzat măsurile de securitate propuse din cauza procesului birocratic de obţinere a acestora, potrivit asociaţiei. 

Înainte de anunţul morţii sale, RSF a enumerat nouă jurnalişti morţi în Mexic de la începutul anului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine