2020-07-15 21:15

Un nou ATAC armat sângeros în SUA: 20 de morți și 26 de răniți, după ce un tânăr de 21 de ani a deschis focul într-un hipermarket din TEXAS

 |  10:05
Un nou ATAC armat sângeros în SUA: 20 de morți și 26 de răniți, după ce un tânăr de 21 de ani a deschis focul într-un hipermarket din TEXAS

Un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hipermarketului Walmart din El Paso, Texas, frecventat de comunitatea hispanică, ucigând 20 de persoane şi rănind alte 26 înainte de a fi arestat, informează AFP, preluată de Agerpres. O parte din răniţi se află în stare critică.

Conform poliţiei americane, ucigaşul a lăsat un manifest al cărui conţinut indică o posibilă legătură cu „o crimă motivată de ură", sintagmă care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

Textul, care circulă pe Internet denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului” şi face referire la atacul asupra moscheilor din Christchurch, Noua Zeelandă de pe 15 martie, soldat cu 51 de morţi.

În presă au apărut informaţii conform cărora numele atacatorului, originar din apropierea oraşului Dallas, este Patrick Crusius.

Într-o înregistrare a camerelor de supraveghere, făcută publică de canalul local KTSM, se poate observa cum atacatorul înarmat şi cu cască antifon pe urechi pătrunde în hipermarket. Conform estimărilor poliţiei, în momentul producerii atacului, între 1.000 şi 3.000 de clienţi se grăbeau să îşi facă cumpărăturile.

Atacul armat din El Paso este al 249-lea de acest tip comis de la începutul anului, în care şi-au pierdut viaţă mai mult de 4 persoane, conform ONG-ului Gun Violence Archives. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz