2020-07-10 03:54

UPDATE: Nepalul, lovit de un nou cutremur cu magnitudinnea de 7,4. Mai multe persoane au murit

 |  11:08
UPDATE: Nepalul, lovit de un nou cutremur cu magnitudinnea de 7,4. Mai multe persoane au murit

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,4, s-a produs marţi în Nepal, potrivit unui anunţ făcut de Institutul american de geofizică USGS. În urma seismului, mai multe persoane au murit după ce casele în care se aflau s-au prăbuşit.

UPDATE, ora 12.58 Mai multe persoane au murit în urma prăbușirii unor case, după cutremurul de 7,4 grade care s-a produs marți în Nepal, relatează DPA, citat de Mediafax.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey — USGS), a precizat că seismul cu magnitudinea de 7,4 grade a avut epicentrul la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul de 7,8 grade de la 25 aprilie.

USGS a anunţat că o replică de 5.6 grade a fost înregistrată la câteva minute după seismul de marți. Paul Dillon, purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație, a declarat, că mai multe cadavre au fost recuperate de la cel puțin o clădire. Cel puțin patru persoane au murit, conform unei agenții ONU citate de AFP.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat marți că mai multe clădiri s-au prăbușit, aeroportul din Kathmandu fiind închis. 

....................

Seismul puternic a determinat numeroase persoane să iasă din clădiri în capitala Kathmandu, cutremurul fiind resimţit inclusiv în capitala indiană, relatează Reuters, în pagina electronică, citat de Mediafax.

Seismul s-a produs în apropierea taberei de bază pentru Everest, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs la 25 aprilie în Nepal, provocând moartea a cel puţin 8.046 de persoane şi rănirea altor peste 17.800.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz