2019-11-18 06:47

Un nou incident la Christchurch, în Noua Zeelandă, după atacul terorist

 |  09:59
Un nou incident la Christchurch, în Noua Zeelandă, după atacul terorist

Autorităţile din Noua Zeelandă au transmis marţi că răspund unui incident în Christchurch, oraşul în care peste 50 de persoane au fost ucise în luna martie în urma unor atacuri asupra a două moschei, relatează Reuters.

Poliţiştii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetăţenii să nu se apropie de zona de intervenţie. Incidentul a avut loc în zona Philipstown.

Serviciul de ambulanţă a transmis că mai multe ambulanţe se află în zonă, dar accestea nu au primit momentan niciun pacient.

Conform informaţiilor apărute în presa locală, poliţiştii au fost chemaţi în urma unor ameninţări cu bombă şi au evacuat toate persoanele din zonă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze informaţiile publicate de New Zealand Herald.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Alege oaia...din Noua Zeelandă! Nu se știe încă ce impact a avut în rândul crescătorilor de ovine campania agresivă de anul trecut a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, „Alege oaia!”, și nici care au fost dimensiunile acesteia. Dar, ultimele date furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) scot în evidența o situație incredibilă: România a importat, în 2017, carne de oaie de 3,5 milioane de euro, pe rafturile magazinelor de la noi regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17
07 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray