2020-01-25 06:29

Un nou summit de urgenţă al liderilor UE pe tema migraţiei

 |  10:34
Un nou summit de urgenţă al liderilor UE pe tema migraţiei

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va convoca un nou summit de urgenţă al liderilor UE pe tema imigraţiei. Reuniunea – cea de-a şasea întâlnire a liderilor UE pe tema imigraţiei începând din aprilie - va avea loc la data de 12 noiembrie, în Malta, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Într-o scrisoare adresată şefilor de stat şi de Guvern din UE, Donald Tusk a precizat că "viteza cu care se dezvoltă evenimentele" în criza imigranţilor face necesar ca liderii "să evalueze starea implementării măsurilor decise până în prezent".

Preşedintele Consiliului European a mai afirmat că printre problemele care vor fi examinate în cadrul reuniunii informale de săptămâna viitoare se numără sporirea cooperării cu Turcia, în speranţa că va limita fluxul de refugiaţi, implementarea deciziilor luate până acum privind transferul imigranţilor şi înfiinţarea unor centre în Grecia şi Italia.

De asemenea, se are în vedere sporirea capacităţilor de recepţie şi furnizarea de expertiză agenţiilor Frontex şi EASO pentru a controla mai eficient frontierele externe ale blocului comunitar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine