2020-01-20 19:56

Un politician RADICAL este noul director al CIA

 |  09:27
Un politician RADICAL este noul director al CIA

Cu 66 de voturi pentru și doar 32 împotrivă, Mark Pompeo a fost confirmat de Senatul SUA în funcția de director al Central Intelligence Agency (CIA), succedându-i lui John Brennan. Spunem „doar” 32 de voturi împotrivă, întrucât numărătoarea arată că și senatori democrați i-au acordat girul lui Pompeo, deși acesta este un politician cu vederi radicale de dreapta.

La scurt timp după vot, Pompeo a fost învestit în funcţie de vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

Unii senatori, inclusiv republicanul Rand Paul, au fost de părere că Pompeo, în vârstă de 53 de ani, nu a dat asigurări suficiente că va permite numai tehnici de interogare incluse în Manualul Armatei, unde nu sunt incluse simularea înecului sau alte tehnici de tortură ce contravin drepturilor omului respectate în cazul prizonierilor de război. Aceste tehnici au fost utilizate în secret de CIA după atacurile din 11 septembrie 2001 și s-a renunțat la ele după venirea la putere a lui Barack Obama.

La întrebările scrise din partea Comisiei de Informaţii a Senatului, Pompeo a dat un răspuns care lasă deschisă posibilitatea reintroducerii torturii în Manualul Armatei și chiar „ocolirea” Manualului în vederea culegerii de informații vitale - defapt, nimic surprinzător, fiindcă acest fapt a fost unul dintre angajamentele de campanie ale lui Donald Trump.

Deputat de Kansas (stat controlat de republicani) din anul 2010, Mark Pompeo (53 de ani) a fost  membru al Comisiei pentru Informaţii Camera Reprezentanţilor. Comisia supervizează activitatea CIA, NSA şi securitatea cibernetică.

Nu doar că s-a exprimat în favoarea interceptării globale a comunicațiilor, dar a cerut ca Edward Snowden, care a dezvăluit existența programului, să fie adus din Rusia și condamnat la moarte.

Pompeo se opune categoric avorturilor, oricăror programe ecologice, restricțiilor de deținere a armelor (este membru al Asociației Producătorilor de Arme), etichetării corespunzătoare a alimentelor care provin din organisme modificate genetic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24

In legatura cu acest articol...

Donald Trump la CIA: „Poate veți mai avea o șansă să cuceriți Irak-ul!”

CIA îl sfidează pe Trump!

Secretele CIA, disponibile la liber pe INTERNET. Vezi ce informații conțin cele peste 12 milioane de documente declasificate

Șeful CIA către TRUMP: Mai ușor cu spontaneitatea când e vorba de RUSIA!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray