2020-07-11 10:51

Unde ar PUTEA avea loc un „eveniment de însămânţare” a virusului

 |  16:38
Unde ar PUTEA avea loc un „eveniment de însămânţare” a virusului

Directorul CDC, Robert Redfield, a declarat că se teme că protestele izbucnite în Statele Unite în urma morţii lui George Floyd vor deveni un „eveniment de însămânţare” a COVID-19 şi a arătat că există deja rate mari de transmisie pre-protest în unele oraşe unde au loc manifestaţii.

Revoltele de stradă din SUA ar putea duce la o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus, potrivit spuselor șefului Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Acesta a declarat că substanţele chimice folosite de poliţie pentru a dispersa mulţimea în timpul protestelor provoacă tuse care ar putea răspândi coronavirusul, potrivit The New York Post. „Cu siguranţă tusea poate răspândi virusurile respiratorii, inclusiv COVID-19”, a spus Redfield, după care a confirmat că substanţele chimice folosite de forţele de ordine pot face ca oamenii să tuşească.

Capsaicină de la poliție, vapori toxici de la protestatari

La protestele de la Casa Albă și din toată țară, poliția a folosit compuși pe bază de capsaicină, inclusiv spray-uri cu piper și bile de piper. Canistrele de fum, gazele lacrimogene cu aspect similar și grenadele flash-bang au provocat de asemenea o serie de simptome respiratorii.

Pe de altă parte, protestatarii au dat foc clădirilor și coșurilor de gunoi pline de materiale plastice, care au generat vapori toxici.

Directorul CDC a mai spus că este îngrijorat de modul în care protestele vor avea impact asupra pandemiei, care a îmbolnăvit aproape 2 milioane de americani și a ucis aproape 110.000. Redfield a mai declarat că protestatarii ar trebui să fie testați pentru coronavirus, conform nypost.com. „Primul lucru pe care mi-aș dori să-l văd este acei ca indivizi care au participat la aceste proteste pașnice sau au protestat (...) să ia în considerare extrem de mult să fie evaluați și să fie testați”, a spus Redfield.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz