2020-08-05 14:23

Ungaria: Fidesz câştigă detaşat alegerile parlamentare

 |  07:24
Ungaria: Fidesz câştigă detaşat alegerile parlamentare

Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, va avea o majoritate în viitorul parlament, pe baza primelor rezultate ale alegerilor de duminică, a declarat parlamentarul Fidesz Gergely Gulyas pentru televiziunea publică, informează agenția Reuters.

"Pe baza diferențelor /între partide/, am putea spune acum sigur că pentru prima dată de la schimbarea regimului, un guvern de centru-dreapta va guverna două mandate succesive", a declarat Gulyas, potrivit Agerpres.

  

"Noi nu vedem încă amploarea exactă a victoriei noastre în alegeri, dar este clar că alianța Fidesz — Creștin-Democrați va avea mai mult de 100 de locuri în viitorul parlament redus la 199 de membri /numeric la jumătate n.r./", a adăugat el.

Reuters adaugă că pe baza estimărilor Biroului Electoral după ce au fost numărate 47% din sufragiile exprimate, Fidesz va câștiga 134 din 199 de mandate în parlament, Alianța de Stânga 39 de locuri și Jobbik 26.

Ferenc Gyurcsany: Alegerile nu au fost nici libere, nici corecte

Ferenc Gyurcsany, fostul premier socialist şi unul dintre liderii alianţei de stânga, a apreciat că alegerile legislative desfăşurate duminică, în Ungaria, şi la care partidul conservator al lui Viktor Orban s-a clasat pe primul loc, nu au fost "nici libere, nici corecte", relatează Mediafax.

Ferenc Gyurcsany a insistat că legea electorală şi situaţia politică nu au reuşit să le asigure alegătorilor "un acces egal la informaţii".

"Consider că alegerile nu au fost legitime, dar am participat la ele, deoarece nu putem să cedăm ţara noastră fără luptă", a adăugat Gyurcsany, în vârstă de 52 de ani, un economist strălucit, care l-a învins pe Viktor Orban la alegerile din 2006.

Totuşti, el speră că rezultatele finale vor fi mai "echilibrate".

Gyurcsany a afirmat că partidele de stânga din opoziţie vor participa separat la alegerile pentru Parlamentul European, însă vor coopera înainte de alegerile municipale din toamnă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz