2019-08-20 02:06

Unioniştii moldoveni cer demisia lui Marius Lazurca

 |  15:08
Unioniştii moldoveni cer demisia lui Marius Lazurca

Mai multe organizaţii non-guvernamentale din R.Moldova au trimis ministrului de Externe de la Bucureşti, Titus Corlăţean, o solicitare privind retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca. O asemenea cerere va fi trimisă şi preşedintelui român.

Lazurca este acuzat de incompetenţă de către organizaţiile unioniste. Faptul că ambasada română de la Chişinău nu a organizat niciun eveniment semnificativ cu ocazia Zilei Naţionale a României, se numără printre motivele invocate. Acuzaţiile fac referire şi la refuzul de a acorda vize de intrare pe teritoriul românesc pentru şapte moldoveni care intenţionau să ia parte la evenimente dedicate Zilei României, scrie publika.md.

Activiştii unionişti au avertizat că vor trimite o cerere de demitere a lui Lazurca şi şefului statului român. Mai mult, ONG-urile au promis proteste în cazul în care autorităţile nu vor da curs solicitării acestora. Cele 30 de organizaţii non-guvernamentale sunt membre ale Platformei Civice "Acţiunea 2012".

Pentru moment, reprezentanţii ambasadei nu au comentat solicitarea. Anul trecut mai mulţi membri ai Partidului "Patrioţii Moldovei" au cerut ca Lazurca să fie declarat persona non-grata după ce un vameş român a tras într-un cetăţean moldovean.(


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Un fir de speranţă Anul acesta, 1 Decembrie pare să fie mai altfel decât de obicei. Şi nu e vorba doar de faptul că, pentru cea mai mare parte a ţării, este şi ziua în care a venit iarna. Un fir de speranţă pare să răzbată de data aceasta, de ziua naţională, după mulţi ani la rând în care părea că pentru români nu mai există aşa ceva
01 Dec 2014

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray