2020-02-25 21:25

Unioniştii moldoveni cer demisia lui Marius Lazurca

 |  15:08
Unioniştii moldoveni cer demisia lui Marius Lazurca

Mai multe organizaţii non-guvernamentale din R.Moldova au trimis ministrului de Externe de la Bucureşti, Titus Corlăţean, o solicitare privind retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca. O asemenea cerere va fi trimisă şi preşedintelui român.

Lazurca este acuzat de incompetenţă de către organizaţiile unioniste. Faptul că ambasada română de la Chişinău nu a organizat niciun eveniment semnificativ cu ocazia Zilei Naţionale a României, se numără printre motivele invocate. Acuzaţiile fac referire şi la refuzul de a acorda vize de intrare pe teritoriul românesc pentru şapte moldoveni care intenţionau să ia parte la evenimente dedicate Zilei României, scrie publika.md.

Activiştii unionişti au avertizat că vor trimite o cerere de demitere a lui Lazurca şi şefului statului român. Mai mult, ONG-urile au promis proteste în cazul în care autorităţile nu vor da curs solicitării acestora. Cele 30 de organizaţii non-guvernamentale sunt membre ale Platformei Civice "Acţiunea 2012".

Pentru moment, reprezentanţii ambasadei nu au comentat solicitarea. Anul trecut mai mulţi membri ai Partidului "Patrioţii Moldovei" au cerut ca Lazurca să fie declarat persona non-grata după ce un vameş român a tras într-un cetăţean moldovean.(


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine