2020-07-15 15:19

Uniunea Europeană pregăteşte un nou plan de redistribuire a refugiaţilor

 |  12:00
Uniunea Europeană pregăteşte un nou plan de redistribuire a refugiaţilor

Ţările din Uniunea Europeană vor primi un set de propuneri din partea autorităţilor de la Bruxelles pentru reglementarea problemei imigraţiei ilegale. Comisarul UE pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a dezvăluit că soluţiile vor fi construite în jurul principiului de redistribuire a refugiaţilor acceptaţi.

Dimitris Avramopoulos, comisarului Uniunii Europene pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţeani, a anunţat că Jean-Claude Juncker va prezenta la începutul săptămânii viitoare un nou plan de distribuire a imigranţilor ilegali ajunşi în Europa. El a explicat că noul plan va permite detenţia acestora până la întoarcerea acasă a tuturor persoanelor ale căror cereri au fost respinse de autorităţile din Europa.

Avramopoulos şi-a exprimat speranţa ca statele europene să renunţe la opoziţia faţă de redistribuirea imigranţilor ilegali şi să accepte acest principiu de repartizare. „Majoritatea țărilor doresc să contribuie. Unele țări care erau puțin reticente s-au răzgândit, deoarece acum își dau seama că această problemă nu este una a altor țări, ci și a lor”, a declarat politicianul grec. Potrivit Agerpres, acesta a negat că la Bruxelles ar fi avute în vedere o serie de schimbări ale legislaţiei care reglementează spaţiul Schengen.

Planul UE de redistribuire a imigranţilor presupune mutarea a 40.000 de persoane care au ajuns în Italia şi Grecia şi primirea altor 20.000 din afara Uniunii Europene. „Dacă schema se dovedește funcțională, atunci vom avea un sistem permanent în viitor”, a afirmat secretarul UE pentru Migraţie. El a subliniat că demersurile Germaniei sunt lăudabile şi a subliniat că problema imigranţilor este „test decisiv” pentru instituţiile europene. „Prin această criză nu trebuie să urmăm calea «re-naționalizării», deoarece aceasta ar putea fi începutul sfârșitului tuturor acelor realizări pe care noi le-am obținut în ultimii 50 de ani”, a explicat oficialul european.

Reţelele sociale

Un reportaj Reuters atrage atenţia asupra rolului fundamental pe care îl joacă reţelele sociale în imigraţia ilegală din Europa. Persoanele care doresc să intre în Uniunea Europeană pot afla toate informaţiile de care au nevoie pentru a ajunge în ţările europene. Astfel, ei pot afla astfel date despre preţurile din diferitele ţări europene, taxele ce trebuie plătite şi chiar mita cerută de oficiali. Pe unele grupuri de pe internet sunt publicate adesea datele unor contacte care pot fi folosite pentru a intra în Europa şi sugestii pentru cele mai bune locuri de a traversa graniţa dintre Serbia şi Ungaria. 

Muhammad Salih Ali, preşedintele Asociației pentru solidaritate cu refugiații sirieni, o organizaţie non-guvernamentală din Izmir (Turcia), a explicat că districtul Basmane din oraş este un punct de plecare spre Europa. Imigranţii „pot intra în contact pe Facebook cu intermediari. Odată ce ajung în Basmane, pot petrece 3-5 zile la hotel și pot căuta opțiuni. Vorbesc cu alții despre traficanții care cer mai puțini bani sau care oferă cea mai mare siguranță”, a precizat acesta. Un refugiat sirian a recunoscut că imigranţii se folosesc de smartphone-uri şi reţelele sociale pentru a menţine legătura cu cei cunoscuţi. „Dacă se află deja în vestul Europei, ne trimit informații pentru a ne ajuta să ne orientăm pe traseu. Asta înseamnă uneori informații de contact privind traficanții, precum și informații despre pericole”, a afirmat bărbatul.

Cazul Calais

Imigranţii ilegali din Calais au blocat în noaptea de marţi spre miercuri intrarea în Eurotunel de pe partea franceză. Cinci trenuri Eurostar au fost nevoite să îşi amâne plecarea spre Marea Britanie din cauza unor „intruşi” care au intrat pe liniile de cale ferată. Potrivit Mediafax, două dintre acestea au fost nevoite să se întoarcă, unul la Londra şi celălalt la Paris, dar un al treilea a rămas blocat din cauza unei defecţiuni tehnice. „Trenul a rămas fără electricitate şi a fost împins înapoi în gara din Calais (...) O întârziere destul de mare - circa cinci ore fără lumină, apă sau aer condiţionat”, a declarat un pasager. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz