2020-06-06 11:55

Ursula von der Leyen, în faţa unui vot decisiv în Parlamentul European pentru şefia CE

 |  10:56
Ursula von der Leyen, în faţa unui vot decisiv în Parlamentul European pentru şefia CE

Parlamentul European se pronunţă marţi prin vot asupra desemnării Ursulei von der Leyen, fostul ministru german al Apărării, la conducerea Comisiei Europene. Ea speră că mai multe promisiuni făcute luni ar putea să o ajute să câştige susţinerea socialiştilor şi liberalilor, informează Reuters.

Astfel, von der Leyen a promis un obiectiv mai ambiţios privind emisiile de dioxid de carbon, o politică fiscală orientată spre creştere economică şi taxarea companiilor mari de tehnologie.

Ea a promis de asemenea să creeze un nou mecanism exhaustiv pentru monitorizarea statului de drept în statele membre UE, noi măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii graniţelor UE pentru a gestiona problema migranţilor precum şi stabilirea unui salariu minim pentru angajaţii din UE.

Von der Leyen a sugerat, de asemenea, că va acorda mai mult timp Marii Britanii pentru a negocia ieşirea din blocul european şi că va anula un acord unanim al tuturor celor 28 state membre UE privind clima, energia, problemele sociale şi taxele.

Ea a făcut aceste promisiuni în contextul în care unii europarlamentari şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nonimalizarea ei de către liderii UE şi nerespectarea sistemului „spitzenkandidat”, prin care preşedintele Comisiei Europene provenea de la partidul cu cele mai multe locuri în Parlamentul European.

Von der Leyen ţine un discurs la ora 09:00 în faţa Parlamentului European, care va fi urmat de o dezbatere şi de un vot secret care va începe la ora 18:00.

Patru europarlamentari nu participă la şedinţa de astăzi, astfel că ea are nevoie de 374 de voturi, în loc de 376.

Ea se poate baza pe susţinerea a 182 de europarlamentari de la Partidul Popular European şi va încerca să câştige cele 153 de voturi de la Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor şi pe cele 108 de la Renew Europe.

Susţinerea de la Conservatorii Europeni şi Reformiştii – extremă dreapta – ar putea să pună la îndoială legitimitatea mandatului său şi să afecteze eforturile lui von der Leyen de a menţine normele democratice ale blocului european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine