2020-07-11 18:39

Va funcționa această plantă considerată MIRACOL în cazul virusului?

 |  22:34
Va funcționa această plantă considerată MIRACOL în cazul virusului?

Cercetători din toată lumea participă la un studiu care va stabili dacă o plantă pe nume Artemisia poate fi o soluție în lupta împotriva acestei pandemii.

OMS avertizează că până în acest moment nu există studii științifice care să demonstreze eficiența plantei în combaterea coronavirusului. Dar guvernul din Madagascar susține că a descoperit această plantă care are proprietăți de vindecare în cazul pacienților infectați cu noul virus, potrivit Deutsche Welle. La finalul lunii aprilie, președintele din Madagascar, Andry Rajoelina, a prezentat o băutură care conține extact de Artemisia dar și alte plante,  ca fiind “medicamentul miracol” pentru coronavirus.

De atunci, mai multe țări din Africa au plasat comenzi pentru a primi băutura care este vândută sub denumirea de COVID Organics. În prezent, oamenii de știință germani de la Institutul Max Planck din Postdam, împreună cu cercetători din Germania și Danemarca colaborează cu americanii de la compania ArtemiLife pentru a stabili dacă Artemisia poate fi utilizată pentru a trata coronavirusul.

Rămâne de văzut

“Este primul studiu care investighează proprietățile acestei plante în legătură cu noul virus”, a declarant Peter Seeberger, coordonatorul studiului, pentru Deutsche Welle. Artemisia a fost catalogată ca “destul de eficientă” și în cazul altor boli, în afară de malarie, mai spune Seeberger. Studiile au arătat că extractul de Artemisia oprește cu succes coronavirusul care provoacă SARS, boala care a apărut în Asia în 2002.

Un medicament bazat pe Artemisia este folosit de multă vreme pentru a trata malaria. Dacă vă sună cumva cunoscut nu greșiți, deoarece acesta nu este primul tratament pentru malarie care este propus ca variantă pentru virus. Hidroxiclorochina se regăsește pe lista potențialelor medicamente, deși există puține aspecte care susțin eficacitatea ei în tratamentul virusului.

Formula de preparare e secretă!

Rezultatele testelor vor fi publicate cel mai târziu la finalul lunii mai. Dacă acestea vor dovedi că Artemisia are un impact pozitiv, vor urma testele clinice pe oameni. Potrivit sursei citate, directorul institutului de cercetare Malagasy IMRA, Charles Andrianjara, a fost contactat, dar a dat un răspuns vag despre “teste făcute pe oameni” și a invocat o experiență îndelungată în cercetarea acestei băuturi.

Nu a putut da informații despre un test legat de acest presupus medicament. De asemenea, este dificil pentru cercetători din alte țări să testeze așa ceva, pentru că formula de preparare este secretă. Andrianjara a spus că nu o poate face publică, deoarece trebuie să protejeze drepturile de proprietate intelectuală!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz