2019-10-15 07:10

UPDATE 3.Stare de ASEDIU în Sri Lanka, după valul de explozii care au marcat PAȘTELE catolic - 207 MORȚI și peste 450 de RĂNIȚI

 |  09:43
UPDATE 3.Stare de ASEDIU în Sri Lanka, după valul de explozii care au marcat PAȘTELE catolic - 207 MORȚI și peste 450 de RĂNIȚI

UPDATE 3 Bilanţul atentatelor care au lovit duminică hoteluri de lux şi biserici catolice care celebrau Paştele s-a ridicat la 207 morţi şi peste 450 de răniţi, a anunţat poliţia, potrivit AFP. Bilanţul ia în considerare victimele a opt deflagraţii survenit pe insulă, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera, într-o conferinţă de presă. „Nu putem confirma dacă a fost vorba de atacuri sinucigaşe", a spus el, adăugând că trei persoane au fost arestate.

UPDATE 2

Ministerul Apărării din Sri Lanka a decretat duminică stare de asediu pentru 12 ore, începând de la ora locală 18.00 (12.30 GMT), după exploziile produse la trei biserici şi trei hoteluri în cursul dimineţii în zona capitalei Colombo, urmate de alte două explozii la începutul după-amiezii.

Totodată, preşedinţia ţării a anunţat că reţelele sociale vor fi blocate temporar pentru a împiedica difuzarea de informaţii "incorecte şi false" legate de atentate.

Atacurile nu au fost revendicate, iar preşedintele ţării, Maithripala Sirisena, a precizat că armata şi poliţia au lansat anchete pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a transmis dpa, care evocă un bilanţ de 185 de morţi.

Capul Bisericii catolice din Sri Lanka, cardinalul Malcolm Ranjith, a afirmat că nu este clar dacă atacurile au fost comise de un grup local sau internaţional.

UPDATE 1

Bilanţul seriei de explozii produse duminică la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka a crescut la 158 de morţi, dintre care 35 de străini, transmite AFP citând o sursă din cadrul poliţiei.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital în capitala Colombo şi încă 60 de răniţi au fost înregistraţi în două dintre explozii survenite în afara capitalei.

Cel puţin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri şi o biserică, alţi 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alţi 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, conform aceleiaşi surse.

Încă o explozie produsă duminică după amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morţi, a anunţat ulterior poliţia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cel puţin 128 de oameni au fost ucişi și peste 400 au fost răniți în şase explozii produse, în cursul nopţii de Înviere, în hoteluri şi biserici catolice din Sri Lanka, a anunţat duminică poliţia, potivit AFP, preluată de Agerpres.

Alte câteva sute de oameni au fost răniţi în aceste deflagraţii, care au vizat de Paştele catolic trei hoteluri de lux, o biserică din capitala Colombo şi alte două din apropierea capitalei. Cel puţin 160 de răniţi au fost duşi la spitalul naţional din Colombo după explozia de la biserica Sf. Anton din capitală. Au mai fost vizate o biserică din Negombo, la nord de Colombo, şi una din Batticaloa, la est. Un responsabil al spitalului local a evocat 400 de răniţi. Una dintre explozii a avut loc la Cinnamon Grand Hotel, situat în apropiere de reşedinţa oficială a premierului, a menţionat pentru France Presse un responsabil al hotelului. Sri Lanka, stat insular din Asia de sud, este o ţară majoritar budistă, catolicii fiind în număr de circa 1,2 milioane, la o populaţie totală de 21 de milioane, constând în aproximativ 70% budişti, 12% hinduşi, 10% musulmani şi 7% creştini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray