2019-05-26 02:23


VESTELE GALBENE și în Israel: sute de oameni au protestat la Tel Aviv şi Ierusalim. Ce NEMULȚUMIRI au

 |  09:58
VESTELE GALBENE și în Israel: sute de oameni au protestat la Tel Aviv şi Ierusalim. Ce NEMULȚUMIRI au

Câteva sute de manifestanţi purtând veste galbene şi reflectând mişcarea de protest din Franţa au protestat vineri la Tel Aviv şi Ierusalim împotriva costului ridicat al vieţii, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro.

Răspunzând unui apel lansat pe reţelele sociale, câteva sute de persoane s-au adunat la Tel Aviv şi câteva zeci la Ierusalim, fluturând steaguri israeliene şi pancarte, pentru a denunţa costul ridicat al vieţii şi pentru a face cunoscut că doresc să urmeze exemplul mişcării sociale din Franţa.

Israelienii au aflat săptămâna aceasta din presă că preţurile la produsele alimentare, electricitate, apă şi abonamente la telefon, însă şi taxele locale, vor creşte de anul viitor, sub efectul devalorizării monedei naţionale, shekel, faţă de dolar şi euro. Israelul este deja cunoscut pentru costul ridicat al vieţii.

'Lupta împotriva creşterii costului vieţii abia a început. Vrem să ne inspirăm din modelul francez pentru a obţine o schimbare reală', a declarat Azi Nagar, 63 de ani, unul dintre organizatorii manifestaţiei de la Ierusalim, nu departe de reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu.

Ministrul de finanţe israelian, Moshe Kahlon, a anunţat săptămâna aceasta crearea unei comisii însărcinate cu găsirea de soluţii.

În 2011, zeci de mii de persoane au participat la un amplu protest social împotriva chiriilor mari şi a costului ridicat al vieţii, demonstraţii care nu au condus însă la rezultate vizibile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-15

TAGURI: israel, veste galbene, protest
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Dec 2018

Aha , se pacalesc si speculeaza , ntre ei .
Random imageUltimele stiri


STARBAG