2020-08-08 02:53

Vești foarte proaste pentru români de la Washington

 |  09:35
Vești foarte proaste pentru români de la Washington

Dacă mai exista vreo urmă de îndoială, președintele SUA, Donald Trump, tocmai a risipit-o: nu dă doi bani pe valorile democrației tradiționale, precum este principiul separării puterilor în stat. Ultimele sale declarații la adresa judecătorilor sunt atât de ofensatoare și instigatoare, încât nici măcar nu ar putea fi concepute în România! Aceasta înseamnă că este doar o chestiune de timp până ce politica externă americană referitoare la România se va schimba, în sensul că, foarte probabil, au dreptate vocile care susțin că va fi numit un ambasador ce nu va mai critica Puterea de la București pentru derapaje de tipul OUG 13.

După ce un judecător din Seattle a blocat parțial ordinul lui Donald Trump referitor la limitarea imigrației în Statele Unite, în sensul că toți cei cu vize valide pot trece prim vămile americane, fără restricții, iar o instanță de apel a menținut decizia, Donald Trump a avut reacții complet incompatibile principiului separației puterilor în stat. În primul rând, i-a criticat foarte dur nu doar pe judecătorii care „au avut îndrăzneala” de a-l contrazice, ci sistemul de Justiție, în ansamblu! În al doilea rând, i-a instigat pe americani împotriva judecătorilor, punând eventuale viitoare atentate teroriste pe seama acestora! În al treilea rând, a dat dispoziții oarecum contrarii ordinului judecătoresc, în sensul că accesul imigranților nu va fi stopat, însă vameșii vor manifesta „vigilență sporită”.

Iată ce mesaje succesive a postat Donalt Trump, pe contul său de Twitter:

Vești foarte proaste pentru români de la Washington
zoom

„Judecătorul deschide porțile țării potențialilor teroriști și altora care nu au la inimă interesele noastre supreme. Oamenii răi sunt foarte fericiți!”

„Nu pot să cred că un judecător pune țara într-un asemenea pericol. Dacă se va întâmpla ceva, dați vina pe el și pe sistemul de Justiție. Au deschis porțile imigranților. Rău!”

„Am dat dispoziții Ministerului de Interne să-i verifice foarte atent pe cei care vin în țara noastră. Instanțele fac treaba asta foarte dificilă!”

Probabil, magistrații din CSM s-ar sufoca de indignare, dacă i-ar auzi vorbind astfel pe Klaus Iohannis sau Liviu Dragnea.

Mai adăugăm că, aseară, într-un interviu pentru FoxNews, Trump și-a reiterat admirația pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Încheiem cu un fragment dintr-un editorial recent al lui Bogdan Chirieac, jurnalist care susține actuala putere parlamentară și executivă: „Singurul loc de unde mai poate veni salvarea pentru România – nu în sensul susținerii PSD, ci a integrității și susținerii României, indiferent de formula politică – este Administrația Trump. Procesul de tranziție la Washington durează însă. Deci, până la acomodarea noii Administrații și punerea în practică a  discuțiilor avute de liderii PSD la Washington va mai dura. Pentru România ca stat național unitar s-ar putea să fie prea târziu. Administrația Obama, reprezentată încă de ambasada SUA de la București și apropiată de valorile promovate de miliardarul și filantropul american George Soros, nu are aceeași viziune și nici nu sprijină valorile și ideile lui Donald Trump”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-06

In legatura cu acest articol...

Magistrații l-au blocat iar pe Trump. Deținătorii de vize pot intra în SUA fără restricții

Iarna nu-i ca vara și DRAGNEA nu e TRUMP

Un celebru actor de la Hollywood îi cere lui TRUMP să-l aresteze pe Soroș

Cu cine îl înlocuiește TRUMP pe ambasadorul SUA, Hans Klemm

SCHWARZENEGGER, replică pentru TRUMP: „N-ai vrea să facem schimb de joburi?”

TRUMP ar fi amenințat că va trimite trupe americane în MEXIC. Vezi care e motivul invocat și reacția Casei Albe la aceste dezvăluiri

AICI S-A AJUNS! Donald TRUMP, comparat cu CEAUȘESCU, la Londra

TERORISTUL care a ucis șase oameni în Canada, un admirator al lui TRUMP

Reacţia ambasadorului SUA Hans Klemm la scrisoarea lui Dorin Cioabă către Donald Trump

ASTA E ULTIMA. Ce i-a cerut regele romilor Dorin Cioabă lui Donald Trump

TURCIA nu acceptă ordinul anti-imigrație a lui TRUMP

Trump continuă demiterile: l-a dat afară și pe șeful vămilor

TRUMP nu stă la discuții: a demis procurorul general pentru TRĂDARE

TRUMP, confruntat cu revolta propriilor DIPLOMAȚI, după ordinul anti-imigrație. Vezi ce ULTIMATUM le-a dat „rebelilor”

Motivul incredibil pentru care TRUMP refuză o întâlnire cu prințul CHARLES. Vezi ce PETIȚIE împotriva sa au semnat 1,3 milioane de britanici

TRUMP, arătat cu degetul și de către ONU. Vezi cum califică organizația mondială decretul anti-imigrație

Trump, aplaudat în Olanda: „Și noi vom face la fel!”

Lider PE: TRUMP este o ameninţare pentru UNIUNEA EUROPEANĂ

Trump s-a dezlănțuit și împotriva unor colegi republicani: Vor să declanșeze al III-lea Război Mondial!

Și Google acționează împotriva dorinței lui Trump de stopare a migrației din țări musulmane

Canada sare în ajutorul IMIGRANŢILOR interzişi de Trump

PROCURORII generali din 16 state americane îl sfidează pe TRUMP. Vezi cum califică ei decretul ANTI-IMIGRAȚIE
Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
06 Feb 2017

Dar presedintele SUA nu conduce singur si cei care sunt in spatele lui nu dau multi bani pe asemena declaratii. Ca vor stringe cureaua pentru emigranti o vor face dar aceasta nu inseamna ca SUA nu va dori sa ramana ca unul dintre cele mai puternice state de pe glob. Pana va intelege D. Trump cum stau lucrurile din postura de presedinte va mai trece un an. La fel ca si Dragnea al nostru care va mai trece timp sa inteleaga cum este cu democratia adevarata si cu politica mai aproape de adevar si nu de minciuna si ipocrizie
TRUMP.
06 Feb 2017

Majoritatea republicana nu este de acord cu tampeniile lui Trump. Se va linisti. Si in SUA presa cauta senzationalul.
TRUMP =BOLNAV PSIHIC !!
06 Feb 2017

Asa se intampla cand ajung la putere bolnavii psihici !! ATENTIE ROMANI !! Sper ca adevarata democratie sa triumfe si in USA!! Altfel va fi anarhie mondiala..Nu-i vad bine pe americani daca au pornit asa la drum...Obama a fost parfum !!
REPUBLICAN
06 Feb 2017

Si care sunt vestile proaste pentru romani de la Washington ?
GOLAN
06 Feb 2017

Diferenta este ca in State el poate fi oprit institutional direct de catre cetatenii dispusi sa-i faca opozitie. In State cetatenii se pot apara direct de abuzurile politicienilor. Noi ori nu avem parghii legale suficient de puternice pentru a avea efect ori pe anumite probleme lipsesc cu desavarsire.
CROCODILUL FLAMAND
06 Feb 2017

FAPTUL CA JUSTITIA A BLOCAT UN ORDIN EXECUTIV INSEAMNA SEPARATIA PUTERILOR IN STAT.......LA AMERICANI PRESEDINTELE E SI SEFUL GUVERNULUI,IAR JUSTITIA E INDEPENDENTA.................UITE CA UN JUDECATOR A GANDIT DIFERIT.....................SUNT CAZURI DESTUL DE RARE DAR SE POATE INTAMPLA..........DAR EXISTA SI REVERSUL SITUATIEI.....AU FOST O GRAMADA DE ATENTATE,AMERICANII INCEARCA SA REDUCA RISCURILE DE PERICOLE TERORISTE...MAI ALES IN VARANTA CA AMERICA O SA SCHIMBE DRECTIA CU TERORISMUL DAESH PERICOLUL DE ATENTATE CRESTE...STIE BINE TRUMP DE CE A HOTARAT ASA CEVA,LE-A PROMIS LA AMERICANI CA-I SCAPA DE TERORISTI SI SE TINE DE CUVANT ACUM...PENTRU ASTA A FOST ALES PRESEDINTE IN CEEA CE PRIVESTE ROMANIA AMERICANII O SA NE AJUTE IN CONTINUARE SA SCAPAM DE CORUPTIE....ASA CA E BINE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz