2019-08-18 16:08

Vezi cine a revendicat atentatul de Revelion de la Istanbul

 |  11:58
Vezi cine a revendicat atentatul de Revelion de la Istanbul

Turcia a fost zguduită în noaptea de Revelion de un nou atentat sângeros în care zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în clubul Reina. Cum era de aşteptat, Stat Islamic (ISIS) a revendicat atentatul din noaptea dintre ani de la Istanbul, unde un terorist a ucis 39 de persoane, printre care se numără 24 de cetăţeni străini. Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, însă acesta este în continuare liber.

”În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care luptătorii Statului Islamic le-au condus împotriva apărătorilor crucii din Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creştinii petrec această sărbătoare apostată”, se arată într-un comunicat al ISIS. Până acum, autorităţile de pe malul Bosforului au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

Jihadiştii Statului Islamic au comis în luna iulie un atentat sângeros la aeroportul internaţional Ataturk din apropiere de Istanbul. Un număr de 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat din terminalul aeroportului Ataturk. The Guardian chiar a scris că autorităţile turce au descoperit mai multe similarităţi între atentatul de la aeroportul internaţional Ataturk şi atacul armat de la clubul Reina. De asemenea, atacul armat din clubul de noapte are loc la aproape două săptămâni de la asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov în Ankara.

Turcia face parte din coaliţia internaţională care bombordează poziţiile jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi Irak. De asemnea, soldaţii turci au lansat la finele lunii august o campanie militară împotriva jihadiştilor din apropierea frontierei cu Turcia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-02

In legatura cu acest articol...

UPDATE. 39 de morți la Istanbul

Consulatul României la Istanbul verifică dacă între victimele atacului armat comis de Revelion sunt şi cetăţeni români

Inca un atac armat la Istanbul

E oficial: nu a murit nici un roman in atacul din Istanbul
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Ian 2017

CREDEAM CA E LEE HARVEY OSWALD...CINE DRACU POATE SA CREADA ABERATIILE ASTEA...L-AU REVENDICAT GINA LOLOBRIGIDA SI CU MARYLIN MONROE IN FILMUL "CUM SE SUGE ACADEAUA PREZIDENTIALA"...NICI NU MERITA SA TE MAI DERANJEZI SA ASCULTI STIRILE...SUNT ABURELI.LA FEL CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU......MERGEAU LA VANATOARE SI SE IMPUSCAU INTRE EI...."DIN GRESEALA".....HA HA HA...STUPID PEOPLE...ACUM SE POARTA ATENTATELE PRIN CLUBURI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray