2019-08-23 08:28

VID DIPLOMATIC LA WASHINGTON: Toți oficialii de top din Ministerul de Externe al SUA au demisionat în bloc!

 |  20:37
VID DIPLOMATIC LA WASHINGTON: Toți oficialii de top din Ministerul de Externe al SUA au demisionat în bloc!

Toți oficialii de top ai State Department (Departamentul de Stat, echivalentul Ministerului de Externe în Statele Unite) au demisionat imediat după instalarea noului ministru, Rex Tillerson, care în ultimii 10 ani a condus compania petrolieră Exxon. Mulți dintre demisionari au activat și în timpul președinției lui George Bush, nu doar a lui Barack Obama. Obiceiul este ca diplomații de carieră să rămână în State Department și după rocada de președinți/miniștri, pentru asigurarea unei tranziții line. Se pare, însă, că schimbările dramatice anunțate de Donald Trump, în materie de politică externă, nu sunt pe placul niciunui diplomat de top care și-a servit țara în ultimii 10-15 ani. Este încă un semn care contrazice estimările optimiste în privința președinției lui Donald Trump.

Washington Post a relatat că echipa lui Trump viza să-l schimbe doar pe Patrick Kennedy, subsecretarul pentru management, care se află în post de nouă ani și a fost unul dintre pilonii tranziției de la administrația Bush la Obama, respectiv de la Condoleezza Rice la Hillary Clinton.

Vestea iminentei schimbări a lui Kennedy a atras demisii în cascadă, între cei care nu acceptă să facă parte din echipa Trump & Tillerson numărându-se Joyce Anne Barr, asistentul secretarului de stat pentru Administrație, Michele Bond, asistentul secretarului de stat pentru Afaceri Consulare, Gentry O. Smith, directorul Biroului pentru Misiuni Externe, Gregory Starr, asistent al secretarului de stat pentru Securitate Diplomatică, Lydia Muniz, directorul Biroului pentru Construcții Externe.

La toți aceștia se adaugă funcționari din top din birourile regionale ale State Department.

„Este cea mai mare plecare simultană instituțională din istorie” a declarat David Wade, șef de personal în Departamentul de Stat, în timpul lui John Kerry. Acesta a adăugat că va fi foarte greu să se găsească profesioniștii care să-i înlocuiască în mod adecvat pe toți demisionarii. Toți cei din afara sistemului au nevoie de un timp de acomodare, fiindcă în aceste poziții de confrunți, zilnic, cu chestiuni de viață și de moarte, a adăugat Wade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

TROMPA
26 Ian 2017

DONALDE O SA RAMAI CU SULA- NMANA SI CU ZIDUL NEINCEPUT. AI CREZUT CA POLITICA E DOAR O CURVA PE CARE O PUI CUM VREI, IAR TARA O BABA CHIOARA PE CARE O PLIMBI PE UNDE VREI. BAGA- TI MINTILE- NCAP MOS RAMOLIT.
GOGU DE LA SCULARIE
27 Ian 2017

Klemm sa se ducă unde a înțărcat mutu iapa....Și să îi dea Dumnezeu sănătate corespunzător binelui făcut românului de rând ???
GOGU DE LA SCULARIE
27 Ian 2017

Klemm sa se ducă unde a înțărcat mutu iapa....Și să îi dea Dumnezeu sănătate corespunzător binelui făcut românului de rând ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray