2020-01-24 07:43

VIDEO. Doi morţi după un atac armat în Ottawa, inclusiv la Parlament. Grupul terorist SI plănuieşte atacuri în SUA şi Canada

 |  07:21
VIDEO. Doi morţi după un atac armat în Ottawa, inclusiv la Parlament. Grupul terorist SI plănuieşte atacuri în SUA şi Canada

Un atac armat a avut loc miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, în urma căruia două persoane au murit, un militar şi un atacator, anunţă surse citate de postul CBC şi Mediafax. FBI a precizat că membri ai grupului terorist Stat Islamic (SI) au planuri cu privire la comiterea de atacuri în SUA şi Canada, VIDEO mai jos.

Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat, dar a părăsit zona în siguranţă, anunţă surse citate de CBC, VIDEO mai jos.

Autorul atacului armat comis în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian în vârstă de 32 de ani. Acesta este considerat de serviciile de informaţii drept "călător cu grad ridicat de risc" şi căruia recent i-a fost retras paşaportul, VIDEO mai jos.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul Canadei, Stephen Harper, după atacurile armate comise la Ottawa, relatează AFP, VIDEO mai jos.

"Preşedintele Barack Obama a discutat cu premierul Stephen Harper", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, VIDEO mai jos.

Unul dintre autorii atacurilor armate din Ottawa purta văl islamic, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba de un complot terorist islamist, cel mai probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, au precizat surse din cadrul poliţiei citate de presa canadiană, VIDEO mai jos.

Militarul rănit în incidentul armat de la Memorialul naţional al eroilor canadieni a murit la spital, iar un agent de pază de la Parlament este rănit, a anunţat Jason Kenne, ministrul canadian al Dezvoltării Sociale, VIDEO mai jos.

"Transmitem condoleanţe pentru militarul ucis; rugăciunile noastre sunt pentru agentul de securitate de la Parlament care a fost rănit. Canada nu va fi terorizată sau intimidată", a completat ministrul Jason Kenne, VIDEO mai jos.

FBI a anunţat că membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada. Biroul Federal american de Investigaţii a cerut autorităţilor să rămână mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa, VIDEO mai jos.

FBI a precizat că serviciile secrete au interceptat de curând conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada, VIDEO mai jos. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-23

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray