2020-04-07 13:19

VIDEO! Merkel şi Barroso i-au bătut obrazul lui Ianukovici

 |  16:54
VIDEO! Merkel şi Barroso i-au bătut obrazul lui Ianukovici

Pe contul de youtube al Preşedinţiei Lituaniei sunt difuzate imagini de la reuniunea de la Vilnius, din momentele de discuţii libere, la un pahar de şampanie protocolar, dintre liderii prezenţi acolo, printre care şi preşedintele Ianukovici, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Mai întîi, Ianukovici este primit de preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, apoi, împreună, sunt văzuţi discutând cu Barroso care îi explică lui Ianukovici că nu este credibilă varianta propusă de acesta, respectiv un dialog UE-Ucraina-Rusia şi nu există alternativă la acordurile pe care a refuzat să le semneze la Vilnius, de asociere cu uniunea. Practic, acordul comercial, în varianta lui Ianukovici, ar fi urmat să fie negociat doar cu Rusia de faţă şi ideea a fost respinsă de liderii europeni.

VIDEO! Merkel şi Barroso i-au bătut obrazul lui Ianukovici
zoom
De asemenea, cancelarul german apare în filmul postat de preşedinţia lituaniană, Merkel spunându-i lui Ianukovici, pe un ton de reproş: “Ne aşteptam la mai mult!”. Răspunsul ucraineanului, potrivit EUObserver, a fost că a preferat să amâne semnarea acordului cu UE deoarece “situaţia economică din Ucraina este foarte dificilă” şi are “mari probleme cu Moscova”. “Vreau să mă înţelegeţi, am fost singur cu Rusia timp de trei ani şi jumătate”, s-a plâns Ianukovici cancelarului german. Schimbul de replici s-a prelungit şi preşedintele ucrainean a ascultat-o cu atenţie pe  Merkel , dar a rămas neclintit în părerea sa: Ucraina nu a parafat niciun acord la Vilnius.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-11-29

GALERIE MEDIA

Merkel şi Barroso i-au bătut obrazul lui IanukoviciParerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine