2020-08-14 18:04

Vietnam: 7 țări asiatice s-au angajat să combată ferm traficul de droguri în `Triunghiul de Aur`

 |  10:30
Vietnam: 7 țări asiatice s-au angajat să combată ferm traficul de droguri în `Triunghiul de Aur`

În aceste zile, la Hanoi, 7 țări asiatice - Vietnam, Thailanda, Laos, Cambodgia, Myanmar, Filipine și China - s-au angajat să lupte ferm împotriva traficului de droguri, a precizat viceprim-ministrul vietnamez Trương Hoà Bình.

El a vorbit la ceremonia de deschidere a reuniunii ministeriale de două zile cu privire la sporirea eficacității cooperării în combaterea criminalității transnaționale. Reuniunea a avut loc la Hanoi, cu participarea a peste 200 de responsabili din administrațiile celor 7 țări, alături de parteneri din Administrația americană pentru controlul drogurilor, Poliția federală australiană și Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC).

Drogurile o amenințare globală

„În numele Republicii Socialiste Vietnam, vreau să revalorizez bunăvoința, hotărârea și angajamentul țării mele în consolidarea cooperării cu UNODC și agențiile naționale de aplicare a drogurilor din țările din regiune și din lume. RS Vietnam a fost și va fi întotdeauna un membru activ și responsabil, întotdeauna alături de comunitatea internațională în implementarea angajamentelor și acordurilor, de dragul prosperității fără droguri și al dezvoltării reciproce”, a declarat vicepremierul  Bình.

De asemenea, sunt așteptate contacte constante cu agențiile de droguri străine. pentru a contribui la consolidarea capacității personalului și a funcționarilor de aplicare fermă a legii pentru combaterea traficului de droguri în Indochina.

Vicepremierul Bình a mai precizat că drogurile sunt o amenințare globală care a adus consecințe nefaste asupra tuturor aspectelor socio-economice ale tuturor țărilor traficate, în special, având în vedere că de multe ori au crescut numărul alte infracțiuni precum sponsorizarea terorismului, corupția și spălarea banilor.

Ca și în ultimii 20 de ani, guvernul vietnamez a rămas consecvent în politicile sale împotriva drogurilor - îndrumând întregul aparat politic să se concentreze pe implementarea de măsuri menite să reducă oferta și cererea.

El a spus că, de asemenea, că a revizuit și a reevaluat punerea în aplicare a Legii privind prevenirea infracțiunilor cu droguri adoptată în 2000 pentru a consolida fundamentele legale pentru combaterea problemei.

Guvernul vietnamez investește , de asemenea, în tratamentul dependenței pe bază de metadonă pentru 50.000 de dependenți de droguri în fiecare an, asigurându-se în același timp că toate zonele cultivate mac pentru opium detectate sunt distruse și puse sub supraveghere pentru a preveni recultivarea.

Numai în prima jumătate a anului 2019, autoritățile  executive vietnameze au verificat și investigat circa 12.000 de cazuri legate de traficul de droguri, producție și deținere, care au dus la confiscarea de sute de tone de droguri sintetice și descoperirea multor rețele de droguri transfrontaliere conduse de străini.

Numărul consumatorilor de droguri în regiune a crescut în timp ce bandele de trafic transfrontaliere ale drogurilor au devenit tot mai curajoase și mai vicioase în combaterea autorităților executive (poliție, procuratură, agenții antidrog etc), a spus vicepremierul, adăugând că aceste evoluții complicate ar putea avea efecte negative asupra progreselor fiecărei țări din regiune în implementarea Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

Acțiuni antidrog în celebra regiune „Triunghiul de Aur”

El speră că această reuniune, - care este o inițiativă  a Vietnamului -, va servi drept o platformă eficientă și practică pentru agențiile antidrog pentru schimbul de informații, experiență și actualizare reciprocă asupra situațiilor din țările lor și a rezultatelor luptei împotriva drogurilor.

Reprezentantul guvernului vietnamez a solicitat, de asemenea, organizațiilor partenere de dialog pentru mai mult sprijin - atât în materie de furnizare de materiale, cât și în cursuri de instruire - pentru funcționarii antidrog și a personalului de aplicare a legii din țările din regiune și să contribuie la realizarea eficientă a inițiativelor și programelor anti-drog ale țărilor lor.

Ministrul vietnamez al securității publice, Tô Lâm, a declarat că, în calitate de președinte al ASEAN în 2020, Vietnamul se va concentra pe abordarea problemelor antidrog în celebra regiune „Triunghiul de Aur”, cu sediul în regiunea sub-Mekong , regiune cunoscută ca al doilea mare producător de heroină din lume.

La întâlnirea celor 7 state - Vietnam, Thailanda, Laos, Cambodgia, Myanmar, Filipine și China - a fost semnată o declarație comună, care a subliniază cooperarea internațională, schimbul multilateral de informații dar și necesitatea unor represiuni puternice și coordonate pe rutele de trafic de droguri din „Triunghiul de Aur”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz