2019-09-16 11:31

Vietnam acuză Facebook că a încălcat Legea privind securitatea cibernetică

 |  12:37
Vietnam acuză Facebook că a încălcat Legea privind securitatea cibernetică

Ministerul Informațiilor și Comunicațiilor (MIC) din Vietnam a anunțat că Facebook a permis utilizatorilor rețelei sociale să posteze comentarii antiguvernamentale pe rețeaua socială. Dar, mai ales, a avut în vedere prevenirea fluxului de numerar în publicitatea de pe Facebook și colectarea de impozite pentru a face față încălcărilor legilor vietnameze. Informațiile au fost publicate în cadrul unei conferințe de presă susținute de Autoritatea de difuzare și informare electronică (ABEI) a MIC din Hanoi.

Facebook somat să respecte legile din Vietnam

Alte măsuri care trebuiesc luate în considerare includ necesitatea ca Facebook să respecte legile și regulamentele vietnameze. Potrivit ABEI, Facebook a încălcat legile vietnameze în trei domenii majore de gestionare a conținutului informațiilor, a publicității online și a răspunderii fiscale. Facebook nu a răspuns la o cerere a autorităților de a elimina instigări care să provoace activități împotriva statului. De asemenea, a permis ca și conținutul din conturile personale să înregistreze opinii defăimătoare la adresa guvernului, calomnii și defăimarea persoanelor, a organizațiilor și agențiilor de stat. S-a constatat că acest conținut încalcă în mod grav Legea privind securitatea informatică a Vietnamului, Decretul guvernamental nr. 72/2013 privind gestionarea, furnizarea și utilizarea serviciilor internet și a informațiilor online, precum și Circulara 38 a MIC care detaliază furnizarea de informații publice peste graniță.

Agențiile de gestionare au trimis e-mailuri în mod repetat, cerând Facebook-ului să elimine conținutul distorsionat și înșelător. Cu toate acestea, gigantul rețelei de sociale a întârziat eliminarea conținutului, declarând că nu a încălcat standardele comunității. De asemenea, a refuzat să furnizeze agențiilor de securitate informații privind conturile frauduloase. De asemenea rețeaua a fost depistată că permite conturile active să vândă și să facă publicitate produselor și serviciilor ilegale, cum ar fi banii falși, produse false, arme și dulciuri.

Facebook și Google acuzate de fraude financiare, prin neplata taxelor

În special, Facebook este raportat că a permis utilizatorilor să cumpere anunțuri pentru a răspândi informații false, defăimează organizații, persoane fizice și companii.

Potrivit companiei de cercetare a pieței ANTS, în 2018, cheltuielile pentru publicitatea online în Vietnam au fost estimate la 550 milioane dolari, din care publicitatea petrecută pe Facebook și Google a fost de 235 milioane dolari, respectiv 152,1 milioane de dolari. Cu toate acestea, cei doi giganți electronici au ignorat, în mod regulat, obligațiile fiscale către Vietnam.

”Faptul că afacerile străine, - cum sunt Facebook sau Google - nu plătesc impozite, a dus la pierderi fiscale ale statului nostru, dar și la fluctuații pe pieța de publicitate online. Dacă Facebook și Google nu vor face pași către îndreptarea acestor lucruri, autoritățile de reglementare din Vietnam vor aplica măsurile economice și tehnice necesare pentru a asigura un mediu curat și sănătos în rețea”, a precizat ABEI.

Autoritățile vietnameze au planificat să continue colectarea dovezilor privind încălcările făcute de Facebook. În plus, Facebook este obligată să colaboreze cu agențiile guvernamentale pentru a gestiona plățile și taxele pentru tranzacțiile comerciale și de publicitate din Vietnam, a spus ABEI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray