2020-04-07 00:49

Vietnam - cea mai promițătoare destinație pentru investiții din Asia în 2020

 |  11:43
Vietnam - cea mai promițătoare destinație pentru investiții din Asia în 2020

Vietnamul a fost declarat de către firmele japoneze drept cel mai promițător loc din Asia în care să investească în 2020, urmat de India și de țările din sud-estul Asiei, spune un sondaj al colosului de analize economice Kyodo News.

În cadrul sondajului, realizat online din noiembrie până în decembrie 2019 de către compania NNA Japan Co., o companie a grupului Kyodo News, statul Vietnam a primit 42,1 % din cele 820 de răspunsuri valabile, bazate pe factori precum potențialul său economic ca piață în creștere, dar și a ofertei largi de muncă calificată, la costuri reduse.

India s-a clasat pe locul doi cu 12,2 %, cu așteptări pentru piața în creștere și potențialul său ca poartă către Orientul Mijlociu și Africa, printre motivele citate.

Myanmar este pe locul 3 trei cu 11,6%, în timp ce Indonezia s-a clasat pe locul patru cu 6,6%.  În ultima perioadă de timp China pare să-și fi pierdut oarecum influența pe aceste piețe ca forță investitoare, în principal din cauza preocupărilor legate de războiul său comercial cu Statele Unite dar și de creșterea costurilor  cu forța de muncă, fiind clasată abia pe locul cinci la 5,1%. De altfel, principalul investitor în țările din Indochina este Japonia urmată de către Corea de Sud.

Investitorii americani, încurajați să investească în Vietnam

Nguyễn Văn Bình, șeful Comisiei Economice a Comitetului Central al Partidului Comunist Vietnamez, a declarat recent că țara sa a susținut și a facilitat întotdeauna investițiile firmelor americane și ale Corporației SUA pentru Finanțare și Dezvoltare Internațională (DFC). Acest fapt s-a petrecut la o recepție dată la Hanoi în cinstea lui Adam Boehler, director executiv a DFC.

De asemenea, Bình a vorbit despre rolul DFC în politica externă a SUA și a solicitat extinderea proiectelor sale în Vietnam, în special în domeniile energiei, infrastructurii, sănătății, aviației și finanțelor.

Văn Bình și-a exprimat convingerea că organizația va servi ca o punte pentru a furniza informații despre oportunitățile de investiții și potențialul Vietnamului în legătura sa cu firmele americane și fondurile de investiții, iar sprijinul acordat de DFC ar fi un catalizator important pentru un val mai puternică de investiții ale companiilor americane în Vietnam.

De asemenea șeful DFC a asigurat statul asiatic de tot sprijinul său și a declarat că SUA va căuta oportunități de a investi în sectorul economic privat al Vietnamului, în special în domeniile energiei și infrastructurii, contribuind astfel la asigurarea securității energetice și la susținerea proiectelor cheie de infrastructură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine