2020-07-14 09:25

Vietnam: Un senegalez prins cu 1,6 kg cocaină în stomac

 |  11:51
Vietnam: Un senegalez prins cu 1,6 kg cocaină în stomac

Un bărbat din Senegal a fost arestat recent, pe aeroportul Tân Sơn Nhất din orașul Ho Chi Minh (HCM) pentru că a încercat să treacă de controlul vamal cu aproape 1,6 kg de cocaină ascunsă în stomac.

Autoritățile vamale ale aeroportului au anunțat că senegalezul, în vârstă de 39 de ani, a zburat din Nigeria în Etiopia și mai apoi în Thailanda înainte de a fi oprit definitiv în Vietnam, pe aeroportul internațional din HCM City. Ofițerii antidrog au cerut o scanare a corpului turistului african chiar după ce bărbatul a trecut pe poarta de imigrare, dar acesta a refuzat cu obstinație.

Ulterior bărbatul a fost dus cu forța la un scaner, unde polițiștii și vameșii aveau să detecteze ceva neobișnuit în stomacul său. El a fost dus la Spitalul Militar 175, unde medicii au reușit, după circa două ore, să-i extragă cele 77 de capsule din stomac. Fiecare dintre capsule avea 1 cm diametru și 5 cm lungime, fiind fabricate dintr-un material cauciucat. Conținutul pastilelor avea să fie demonstrat ca fiind cocaină, cu o greutate de aproape 1,6 kg.

Vama a mai precizat că cele 1,6 kg cocaină valorează aproximativ 10 miliarde VND, adică aproximativ 434.700 USD pe piața neagră.

De menționat că Vietnamul are una dintre cele mai drastice legislații cu privire la traficul de droguri, pedeapsa cu moartea se poate aplica dacă s-a constatat că un individ a fost prins cu cel puțin 100 mg de cocaină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz