2020-03-29 04:00

Vietnamul a înregistrat un excedent comercial de 900 milioane dolari, pe fondul pandemiei de COVID-19

 |  14:21
Vietnamul a înregistrat un excedent comercial de 900 milioane dolari, pe fondul pandemiei de COVID-19

În prima jumătate a lunii martie, Vietnamul a înregistrat run excedent comercial de aproape 2,74 miliarde USD, pe fondul dezvoltării pandemiei COVID-19.

Statisticile prezentate de Direcția Generală a Vămilor arată că țara a atras 11,2 miliarde de dolari din exporturi în prima jumătate a lunii februarie, în timp ce a cheltuit 10,3 miliarde de dolari pentru importuri.

Până la jumătatea lunii martie, cifra de afaceri comercială a țării a atins 97,85 miliarde de dolari, în creștere cu 4,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din total, exporturile s-au ridicat la 50,29 miliarde dolari, o creștere anuală de 7%, în timp ce importurile au fost de 47,55 miliarde dolari, cu 2% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Experții au spus că, în ciuda pandemiei COVID-19, aceste cifre pozitive vor încuraja întreprinderile exportatoare să depășească provocările actuale, asigurând suficiente materii prime pentru producție dar și pentru a îndeplini comenzile de export.

De la începutul acestui an până la jumătatea lunii martie, telefoanele și componentele au preluat conducerea cu o valoare de export de peste 10,2 miliarde de dolari, în creștere cu 9%. Calculatoarele, articolele electronice și componentele lor s-au clasat pe locul doi cu aproape 7 miliarde de dolari, urmate de materiale textile și îmbrăcăminte cu 5,88 miliarde USD și utilaje, echipamente și piese cu 3,93 miliarde USD.

Alte articole de export care înregistrează venituri încurajatoare au inclus încălțăminte (3,42 miliarde USD);lemn și mărfuri din lemn (2 miliarde USD);mijloace de transport și componente (1,76 miliarde USD);fructe de mare (1,26 miliarde dolari) și oțel și fier (815 milioane dolari).

Ministerul Industriei și Comerțului prognozează că activitățile de import-export ale națiunii s-ar confrunta cu multe dificultăți datorită dezvoltării COVID-19, care prezintă semne de răspândire puternică în afara Chinei, în special în Coreea de Sud și Japonia - doi parteneri comerciali de vârf ai Vietnamului.

Aproape 7.000 de vietnamezi din țări europene și ale ASEAN s-au întors, miercuri, în Vietnam

 

Deoarece din ce în ce mai multe țări din Asia și Europa încep să închidă granițele pe fondul pandemiei de COVID-19, mii de cetățeni vietnamezi se grăbesc acasă.

Recent avioanele statului Vietnam au adus în țară aproape 6000 de vietnamezi care trăiesc sau studiază în Asia de Sud-Est și încă 999 din țările europene afectate de pandemie, potrivit Administrației Aviației Civile din această țară.

Printre cei 999 de cetățeni vietnamezi care se întorc din Europa, 325 sunt din Marea Britanie, Franța și Germania, trei țări în care pandemia face ravagii cu un număr tot mai mare de cazuri și decese care au forțat guvernele să pună în aplicare restricții și măsuri de blocare fără precedent.

Guvernul de la Hanoi a interzis în urmă cu 4 zile intrarea turiștilor din Spațiul Schengen și din UE. Aeroportul internațional Nội Bài din Hanoi este programat să primească 22 de zboruri cu 1.623 de pasageri, în timp ce aeroportul Đà Nẵng va primi șapte zboruri cu 342 de pasageri. Aeroportul Internațional Tân Sơn Nhất din HCM City se pregătește să primească 43 de zboruri cu 3.159 de pasageri la bord.

Aeroportul Cam Ranh din provincia Khánh Hoà și Aeroportul Liên Khương din provincia Lâmng vor primi două zboruri care vor transporta 220, respectiv 159 de pasageri.

Aeroportul Cần Thơ și Aeroportul Phú Quốc (Kiên Giang) vor primi câte un zbor cu fiecare 129, respectiv 79 de pasageri.

Directorul adjunct al Aeroportului Internațional Nội Bài, a declarat că procedurile pentru pasagerii din regiunile cu risc ridicat au consumat mai mult timp decât de obicei, deoarece au existat măsuri mai stricte pentru a preveni răspândirea bolii respiratorii acute în Việt Nam

Toți participanții ar trebui să completeze formularele obligatorii de declarații de sănătate, să aibă probe clinice prelevate de lucrătorii medicali și vor fi transportate la site-uri concentrate de carantină desemnate pentru vizitatorii din regiunile afectate de virus.

Centrul de control al bolilor Hanoi, poliția de frontieră Nội Bài și autoritățile conexe au suplimentat personalul pentru a face față excesului de pasageri, însă supraîncărcarea ar putea fi inevitabilă în orele de vârf când multe zboruri au aterizat simultan.

Guvernul vietnamez a întrerupt eliberarea vizelor pentru străini pentru următoarele 30 de zile începând cu 18 martie.

Vietnam Airlines suspendă toate rutele internaționale

 

Transportatorul național Vietnam Airlines a anunțat, joi, că va suspenda toate rutele internaționale din rețeaua de zbor până la 30 aprilie.

Raportul a fost publicat pe măsură ce pandemia COVID-19 este în creștere, în timp ce politica de restricționare a intrării și închiderii frontierelor crește în întreaga lume.

Rutele din Asia de Sud-Est, inclusiv Singapore, Thailanda, Indonezia, Laos, Cambodgia și Myanmar vor fi suspendate începând cu 21 martie. Rutele britanice și japoneze sunt oprite pe ambele direcții începând cu 23 martie.

Plecările în Germania și Australia vor fi întrerupte începând cu 24 martie și întoarceri începând cu 25 martie. Vietnam Airlines a suspendat, de asemenea, zborurile între Vietnam și China, Hong Kong, Macao, Coreea de Sud, Franța, Rusia, Malaezia și Taiwan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine