2020-05-25 15:19

Vietnamul a luat măsuri profilactice împotriva pestei porcine africane

 |  16:30
Vietnamul a luat măsuri profilactice împotriva pestei porcine africane

Ministerul vietnamez al Agriculturii și Dezvoltării Rurale a cerut recent conducerii provinciilor aflate la granița cu China să monitorizeze fermele locale de porci și să preleveze probe pentru testarea imediată dacă observă simptome ciudate.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Vietnam (MARD) a cerut colaborarea, inclusiv măsuri mai puternice de monitorizare și pregătire pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane în R.S. Vietnam.

Într-un mesaj urgent trimis liderilor comitetelor populare din orașe și provincii, agențiile relevante, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nguyễn Xuân Cường, le-a cerut să adopte măsuri preventive împotriva bolii, după ce în doua provincii chineze de la granița nordică au apărut mai multe cazuri de gripă porcină.

Departamentul de Sănătate a Animalelor a fost însărcinat să colaboreze cu organizațiile internaționale, cum ar fi Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Organizația Mondială pentru Sănătatea Animală (OIE), pentru a opri progresul bolii.

Ministrul Cường a cerut autorităților locale să monitorizeze fermele de porci și să preleveze probe pentru testare imediat dacă observă simptome ciudate. Vânzările de produse de porc și de animale vii sau sacrificate, prin trecerea frontierei cu China sunt interzise.

Campaniile de alertare a populației sunt organizate cu scopul creșterii gradului de conștientizare a populației locale care nu va participa la transportul și comercializarea porcilor cu o origine necunoscută pentru a preveni intrarea și răspândirea pestei porcine africane, a afirmat ministrul.

Potrivit OIE, primul caz de pestă porcină africană a fost detectat în China la 1 august 2018. Iar până la 25 august au fost raportate patru focare în China, cu 10 000 de porci care au fost deja sacrificați. Din 2017 până acum, în 12 țări, printre care China, Rusia, Polonia, Ungaria, Finlanda, România sau Africa de Sud, a fost detectată pesta porcină. Este o boală extrem de contagioasă, iar rata mortalității este de 100%. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-02Parerea ta...

COADA DRACULUI
02 Sep 2018

CIA , KGB , LUCREAZA SI COLABOREAZA , BINE CU LABORATOARE BAYER . SA VEDEM CE BOLI MAI INVENTEAZA INTELIGENTA LABORATOARELOR ? IN AMERICA , ANGLIA SAU GRMANIA , SUNT BOLILE INVENTATE ?
PESEDISTILOR
02 Sep 2018

pe holurille parlamentului parlamentarii de la al doilea mandat toti fac afaceri de importuri mai precis de carne de porc din polonia de ce credeti ca este nesupravegheata pesta porcina africana in loc sa se ocupe noi legi in cercetare mai bine jefuiesc propiul popor marca psd alde udmr minoritati
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine