2020-05-29 04:47

Vladimir Putin amenință: Sancțiunile contra Rusiei vor lovi Ucraina

 |  17:54
Vladimir Putin amenință: Sancțiunile contra Rusiei vor lovi Ucraina

Kremlinul susține că încercarea statelor occidentale de a pedepsi Rusia va sfârși prin a face rău Ucrainei. Putin a explicat unor jurnaliști germani că implicarea puternică a băncilor rusești pe piața din Ucraina a făcut ca economia Kievului să fie dependentă de bunăstarea Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat Occidentul că impunerea unor noi sancțiuni economice va duce în cele din urmă la șubrezirea economiei ucrainene. Într-un interviu acordat jurnaliștilor germani de la ARD, liderul de Kremlin a atras atenția că Ucraina a împrumutat aproximativ 25 de miliarde de dolari de pe piața bancară rusească. Președintele rus a transmis liderilor occidentali că dacă vor falimenta bămncile rusești, vor provoca și falimentul Ucrainei. „Dacă partenerii noştri europeni şi americani vor să ajute Ucraina, atunci cum pot afecta baza financiară, limitând accesul instituţiilor financiare ruse la pieţele mondiale de capital?”, a întrebat Putin.

Liderul rus i-a asigurat pe jurnaliștii de la ARD că Moscova vrea ca economia Ucrainei să depășească problemele economice cu care se confruntă. Putin a explicat că tocmai din acest motiv Rusia nu va cere în perioada următoare împrumutul de trei miliarde de dolari acordat în urmă cu un an.

Țările din Vest au în vedere adoptarea unor noi sancțiuni împotriva puterii de la Moscova pentru a pedepsi intervenția militară din estul Ucrainei și anexarea Crimeei. În ciuda protestelor occidentale, Rusia continuă să trimită arme și tehnica militară în regiunile de est ale Ucrainei. Diplomația rusă pretinde că nu are nimic de a face cu conflictul militar care armata ucraineană teroriștilor proruși.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine