2020-07-11 17:47

Vor să FURE spionii chinezi coordonatele vaccinului salvator?

 |  21:55
Vor să FURE spionii chinezi coordonatele vaccinului salvator?

Potrivit administraţiei Trump, hackeri chinezi, dar şi cercetători şi studenţi din China sunt activaţi pentru a fura informaţii de la instituţii academice şi laboratoare publice unde aceştia lucrează.

Cercetătorii americani care lucrează la realizarea unui vaccin şi a unor tratamente pentru noul coronavirus au fost avertizaţi de poliţia federală americană despre încercările Chinei de a pirata rezultatele cercetării lor. FBI anchetează în special posibili atacatori cibernetici şi informatori non-tradiţionali afiliaţi Republicii Populare Chineze, suspectaţi că intenţionează să sustragă elemente protejate de proprietatea intelectuală.

Amenințare gravă

„Încercările Chinei de a viza aceste sectoare reprezintă o ameninţare gravă pentru răspunsul ţării noastre la COVID -19”, se arată într-un comunicat comun al FBI şi al Agenţiei americane pentru securitate cibernetică. „Sănătatea, industria farmaceutică şi cercetarea care lucrează pentru răspunsurile la COVID -19 trebuie să fie conştiente de faptul că sunt primele ţinte ale acestei activităţi şi să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja sistemele”, au avertizat cele două instituţii, citate de Agerpres.

Acuzația a fost respinsă de autorităţile chineze și riscă să aducă la apogee relațiile deja încordate dintre cele două țări. Această nouă acuzație se adaugă la cea principală și anume  aceea că Beijing-ul că ar fi ascuns un accident produs la laboratorul din Wuhan, care ar fi fost la originea pandemiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz