2020-04-05 20:01

Vrem experiențe? Noul FENOMEN cu care se confruntă europenii pe piața imobiliară

 |  13:26
Vrem experiențe? Noul FENOMEN cu care se confruntă europenii pe piața imobiliară

Europenii au început să se ferească de investițiile imobiliare, potrivit specialiștilor, iar fenomenul este considerat destul de îngrijorător, deoarece se extinde chiar și la “capitolul“ închirieri.

Spre exemplu, proporția chiriașilor londonezi care provin din țările Uniunii Europene a scăzut cu aproape o treime, din 2017, scrie Evening Standard. În 2017, aproape 30 la sută din contractele de închiriere din capitală erau semnate cu cetățenii UE, dar până anul trecut, după multe luni de agitație asupra Brexit, numărul acestora a scăzut la 21%. Datele furnizate de compania Goodlord de tehnologie imobiliară sunt unele dintre cele mai clare indicii că Londra a devenit mult mai puțin atractivă pentru oamenii din blocul european.

Cele mai mari scăderi au fost în cartierele de la periferia Londrei, unde sunt mulți lucrători din estul Europei, mai arată publicația citată. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Ilford, unde proporția chiriașilor din UE a scăzut dramatic de la 34,9% la 14,9%, în doi ani.

În continuă scădere

De asemenea, s-a înregistrat o scădere uriașă în Bromley, unde proporția europenilor s-a redus la jumătate, de la 28,6%, la 13,9%. „Rezultatul referendumului UE a avut un impact clar asupra piețelor de închiriere din Londra și Marea Britanie. Se poate observa că numărul cetățenilor UE care semnează contracte de închiriere este în continuă scădere în capitală, ceea ce înseamnă că cetățenii Regatului Unit reprezintă acum o proporție mai mare de chiriași în Londra”, a declarat Tom Mundy, șef de operațiuni la Goodlord.

Aceste date vin după cifrele furnizate de Oficiul pentru Statistică Națională care arată că numărul cetățenilor UE care se mută în Marea Britanie s-a redus la jumătate, de la referendumul din iunie 2016.

Două motive importante

La capitolul investiții imobiliare, două sunt cele mai importante motive pentru care europenii, în special cei din vestul continentului, se feresc de așa ceva, potrivit analiștilor. Primul motiv este reprezentat de prețurile mult prea ridicate, media europeană fiind de 77% în acest sens, în vreme ce al doilea motiv este dat de gradul ridicat de îndatorare, imediat dependent de preț (70%). În același timp, 53% dintre români cred că piața imobiliară se îndreaptă într-o direcție greșită, potrivit unui sondaj internațional realizat de ING în 15 țări. Cele mai mari procente din acest punct de vedere fiind semnalate în Spania, Germania și Luxembourg cu 72%, 65% respectiv 65%. rețurile au crescut de asemenea la nivel european cu o medie de 4,2% în vreme ce salariile au crescut cu doar 3,2%.

Nu mai vrem locuinte, vrem experiențe!

„Majoritatea dinte noi ne dorim să deținem o locuință proprie, nu doar pentru că este o decizie inteligentă pe termen lung din punct de vedere financiar, dar mai ales pentru că este un obiectiv important din perspectivă emoțională și personală. Dar locuințele sunt scumpe, prin urmare, unele persoane aleg să își acorde mai mult timp pentru a economisi suma necesară sau amână decizia de a cumpăra o locuință. Odată cu extinderea orizontului de timp, nu este surprinzător că aceștia își îndreaptă atenția și către experiențe, precum călătoriile și hobby-urile” spune Jessica Exton, specialist în ştiinţa comportamentală în cadrul ING.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine