2019-12-13 05:01

Washingtonul îl plasează pe lista neagră pe liderul unui grup extremist turc

 |  08:14
Washingtonul îl plasează pe lista neagră pe liderul unui grup extremist turc

Statele Unite l-au plasat miercuri pe lista lor neagră pe turcul Bulut Yayla, unul dintre liderii grupului marxist ce a revendicat atentatul cu bombă care a lovit ambasada SUA la Ankara în februarie, informează AP şi AFP.

Bulut Yayla este în prezent considerat terorist de Departamentul de Stat şi grupul cunoscut sub denumirea de Partidul/Frontul Revoluţionar de Eliberare a Poporului /DHKP-C/, de care aparţine, a fost clasificat organizaţie teroristă.

"Ca urmare a acestei desemnări, toate proprietăţile lui Yayla ce intră sub incidenţa legislaţiei SUA sunt blocate, iar activele sale îngheţate", a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Washington l-a descris pe Bulut Yayla ca un lider al DHKP-C "ce vehiculează o ideologie marxist-leninistă şi se opune Statelor Unite, guvernului turc şi NATO".

Poliţia turcă a lansat o operaţiune masivă împotriva acestui grup după atentatul sinucigaş comis la 1 februarie contra ambasadei Statelor Unite la Ankara. În atentat au murit kamikaze şi o gardă de securitate locală, şi a fost rănit grav un fost jurnalist de televiziune turc.

DHKP-C a comis numeroase atentate în ultimele decenii ce au ucis zeci de persoane, dintre care mai mulţi politicieni şi militari de prim plan. El a revendicat de asemenea un atentat sinucigaş ce a ucis un poliţist la Istanbul în septembrie anul trecut şi a ameninţat că va ataca celelalte reprezentanţe americane din Turcia, transmite Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray