2020-04-05 09:33

Zeci de soldați turci, uciși într-un ATAC AERIAN în Siria. Turcia a decis să NU mai oprească refugiații sirieni să ajungă în Europa

 |  09:17
Zeci de soldați turci, uciși într-un ATAC AERIAN în Siria. Turcia a decis să NU mai oprească refugiații sirieni să ajungă în Europa

Turcia nu va mai opri refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, a declarat un înalt oficial turc, în timp ce Ankara a răspuns vineri la uciderea a 33 de soldaţi turci într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, relatează Reuters, conform, Agerpres

În cursul nopţii, preşedintele Tayyip Erdogan a prezidat o reuniune de urgenţă consacrată acestui atac la Ankara, în timp ce ministrul apărării Hulusi Akar şi comandanţii forţelor turce au condus operaţiuni în Siria la graniţa turcă, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu.

Turcia a trimis mii de militari şi armament greu în Siria, iar Erdogan a avertizat că Ankara va lansa o ofensivă la scară largă pentru a respinge forţele siriene dacă ele nu se retrag din faţa posturilor de observaţie turce instalate în regiune.

Uciderea a 33 de soldaţi turci şi rănirea altor 32, anunţată de guvernator în provincia turcă Hatay la graniţa cu Siria, a ridicat bilanţul militarilor turci ucişi în regiune în această lună la 54.

Directorul de comunicaţii turc Fahrettin Altun a declarat că drept represalii, toate ţintele "cunoscute" ale guvernului sirian au fost bombardate de unităţile turce de sprijin aerian şi terestru.

Detaliile represaliilor nu au fost imediat clare.

Aproximativ un milion de civili au fost strămutaţi în apropiere de frontiera turcă din decembrie, în timp ce guvernul sirian susţinut de Rusia a lansat o ofensivă asupra teritoriului rebelilor sirieni sprijiniţi de Turcia, marcând cea mai gravă criză umanitară în războiul de nouă ani.

În aşteptarea sosirii iminente a refugiaţilor din Idlib, poliţia turcă, serviciile pazei de coastă şi de securitate a frontierei au primit ordinul de a-i lăsa pe refugiaţi să ajungă pe uscat şi mare în Europa, a declarat oficialul turc pentru Reuters.

"Am decis, cu efect imediat, să nu-i mai oprim pe refugiaţii sirieni să ajungă în Europa pe uscat sau pe mare", a precizat oficialul, care a cerut anonimatul.

"Toţi refugiaţii, inclusiv sirieni, sunt bineveniţi acum să traverseze (marea) spre Uniunea Europeană", a adăugat el. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
28 Feb 2020

daca te uiti pe harta se vede clar ca e zona unde e posibila exploatarea de gaze subterane din zona adiacenta insulei Cipru.adica toata nebunia si balamucul au un scop foarte simplu-gazele din subteran si afacerea cu gaze.Exact cum se intampla daca arunci o bucata de carne la mai multi maidanezi-o sa se incaiere si in final o mananca cel care castiga.Si tot la fel a fost si cu Libia sau Irak-batalia pentru petrolul din subteran unde americanii au cheltuit peste 1 trilion de dolari si nu prea au cum sa mai recupereze banii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine